Braava 320vs. 380t - Wat Zijn De Belangrijkste Verschillen?

Braava 320vs. 380t: Wat Zijn De Belangrijkste Verschillen?

iRobot kocht Evolution Robotics in 2012, dat een van de grootste concurrenten was op het gebied van technologie voor thuisrobots. Ze gebruikten enkele van de navigatie- en ontwerpfuncties van deze concurrent om de Braava-lijn voor het dweilen van vloeren te creëren.

Beide units zien er bijna identiek uit (afgezien van het kleurenschema) en hebben exact dezelfde afmetingen. De 380t is duurder dan de 320, zijn de kleine verschillen tussen de twee eenheden de hogere prijs waard?

In dit artikel worden de verschillen tussen deze modellen en overeenkomsten onderzocht. Sommige mensen vinden de extra functies en kosten van de 380t de extra kosten waard.

De 320 is misschien goed voor anderen. Lees verder voor meer informatie.

Overeenkomsten Tussen De 320 En 380t

Uiterlijk Beide units zijn 22 cm in het vierkant en 8 cm hoog, waardoor ze onder de meeste laaghangende keuken- en badkamerkasten passen.

Beide units wegen met 2 kg precies hetzelfde en de meeste externe hardware is ook identiek. De rubberen wielen, bumpers en magnetische padhouders zijn namelijk allemaal hetzelfde als zowat elk ander extern zichtbaar kenmerk.

De units zijn qua uiterlijk identiek, met uitzondering van de kleur. De 320t kan in zilver worden besteld, terwijl de 380t in gitzwart wordt geleverd.

Beide gebruiken droge/natte dweilen: beide vloerdweilmachines zijn uitgerust met een multifunctionele reinigingspad die kan worden gebruikt met wegwerpbare droge of natte reinigingsdoeken, of microvezeldoeken die vervolgens in de wasmachine kunnen worden gegooid als ze vuil worden.

Dezelfde navigatietechnologie: de navigatiesystemen die door beide robots worden gebruikt, zijn gebaseerd op dezelfde technologie, maar er is een groot verschil dat in de volgende sectie zal worden besproken. Beide robots maken gebruik van het NorthStar-navigatiesysteem.

Dit innovatieve navigatiesysteem is eigenlijk een combinatie van de alom gerespecteerde iRobot-navigatiecomponenten in combinatie met een deel van de IR-scantechnologie die werd gebruikt in de Evolution Robotics Mint-productlijn voorafgaand aan de fusie van het bedrijf in 2012.

Dit navigatiesysteem kan ook worden gebruikt in combinatie met een extra component die bekend staat als de Cube. De Cube, die vergelijkbaar is met iRobots Lighthouse, maar kleiner van formaat is, stelt Braava in staat een groter gebied schoon te maken.

De Cube is ontworpen om een straal IR-licht door de kamer en van de muren en plafonds te kaatsen om een volledig beeld van de kamer te krijgen.

De Cube verzamelt deze informatie en geeft deze door aan de 320t en 380t. Hierdoor kunnen beide units een groter gebied reinigen.

Beide units kunnen verschillende soorten vloeren reinigen: Beide units kunnen tegel-, vinyl- en linoleumvloeren reinigen. Leisteen, steen, tapijt, vloerkleden en gewaxte vloeren kunnen met geen van deze apparaten worden gereinigd.

Zowel de 320 als de 380t zijn voorzien van klifdetectie, maar geen van beide units heeft een afstandsbediening.

Het ontbreken van een afstandsbedieningsinterface is een van de weinige gebieden waar deze units de concurrentie achterblijven, aangezien veel van de nieuwe vloerdweilrobots van andere fabrikanten deze functie nu hebben als een manier om het apparaat eenvoudig op afstand te stoppen en te starten.

De nieuwste Roombas kan niet automatisch worden opgeladen: Het is ook belangrijk op te merken dat noch de 320t, noch de 380t automatisch naar hun oplaadstation kunnen terugkeren nadat de batterijen leeg zijn. Beide units moeten handmatig worden opgepakt en in het laadstation worden geplaatst zodra de robot stopt met bewegen.

Extra Kenmerken Van De 380t

De 380t heeft misschien niet dezelfde functies als de andere producten, maar biedt wel wat extra functionaliteit die de kosten misschien waard is voor diegenen die het meeste uit hun vloerdweilrobot willen halen.

Meer grondige reiniging: Ten eerste is de 380t uitgerust met wat iRobot de Pro-Clean Reservoir Pad noemt. Dit is een kleine tank die reinigingsoplossing of gewoon water kan bevatten.

Terwijl de 380t over de vloer beweegt, wordt de reinigingsoplossing langzaam op de reinigingspad gedruppeld om ervoor te zorgen dat alles blijft werken zonder dat de reinigingspad constant opnieuw nat hoeft te worden (zoals vereist bij de 320).

Opvallend is dat de 320 ook kan worden gebruikt met de Pro Clean Reservoir Pad, maar dit accessoire moet apart worden aangeschaft.

Kan meer terrein bestrijken: Een ander extra kenmerk van de 380t is dat hij compatibel is met maximaal 3 Cube-units, terwijl de 320 slechts met één Cube kan worden gebruikt. De mogelijkheid om navigatie-informatie uit 3 Cubes te halen, stelt de 380t in staat een veel groter gebied schoon te maken.

Zonder het gebruik van een Cube kunnen beide units slechts 150 vierkante voet schoonmaken. Met behulp van één Cube kan elk apparaat tot 800 vierkante voet schoonmaken in de droge modus. De 380t kan, indien gebruikt met drie kubussen, tot 2.000 vierkante voet schoonmaken in de droge modus.

Hoewel deze kubussen als optionele accessoires moeten worden gekocht, wordt de extra veelzijdigheid van het apparaat duidelijk wanneer meerdere kubussen in huis worden gebruikt.

Betere levensduur van de batterij: verbeteringen aan zowel de batterij als het oplaadsysteem zijn ook beschikbaar in de 380t. De 320 heeft een verwijderbare batterij van 1.500 mAh, terwijl de 380t een pakket van 2.000 mAh heeft.

Dit betekent dat de 380t 4 uur kan reinigen in de droge modus (vergeleken met 3 uur met de 320) en 2,5 uur in de natte modus (vergeleken met 2 uur met de 320).

Sneller opladen: het oplaadsysteem is geüpgraded. Om het apparaat volledig op te laden, duurt het standaard laadstation voor de 320 tussen de 8-10 uur.

Zelfs een klein huis kan binnen enkele uren worden schoongemaakt. De 380t is echter uitgerust met een Braava Turbo Charge Cradle die de oplaadtijd tot slechts twee uur verkort.

Laatste Take Welke Moet Ik Kiezen?

De extra kosten van de 380t zijn te danken aan de Pro-Clean Reservoir-pad, grotere batterijen, meerdere Cube-units voor het reinigen van grotere ruimtes en de Braava Turbo Charge Cradle die de oplaadtijden aanzienlijk verkort .

Voor sommige mensen zijn deze verschillen waarschijnlijk het prijsverschil waard, maar voor mensen met relatief kleine oppervlakten om te dweilen, zijn de extra functies die in de 380t zijn ingebouwd het prijsverschil misschien niet waard. De

Moet u het extra geld uitgeven aan de 380t? Het hangt af van hoeveel vloeroppervlak u moet dweilen, hoe vaak u de unit wilt opladen en of u van plan bent het geld uit te geven aan de extra Cubes die worden ondersteund door de duurdere unit.

Het feit dat de 380t zijn reinigingspad vochtig kan houden zonder de vloer of de reinigingspad zelf te hoeven sproeien, is ook een groot pluspunt en draagt bij aan de autonome mogelijkheden van de robot.

Beide modellen zijn uitstekend en ondanks enkele verschillen maken ze de Braava-lijn nog steeds de beste vloerdweilrobot op de markt.

De Braava 380t is momenteel verkrijgbaar voor een geweldige prijshier