Lutron Caseta Vs Maestro Wireless. Welke Is Geschikt Voor U?

Slimme huisverlichting bestaat al een tijdje en Lutron was een van de eersten die slimme geautomatiseerde verlichting aan woonhuizen aanbood. Naast de standaard dimmers en schakelaars biedt Lutron twee draadloze domoticasystemen aan: Caseta Wireless en Maestro Wireless.

De Lutron Clear Connect-technologie wordt gebruikt door zowel Maestro als Caseta draadloze systemen om een aangename gebruikerservaring te bieden door middel van afstandsbediening van schakelaars of dimmers. Hoewel ze veel overeenkomsten vertonen, lijken de twee systemen behoorlijk op elkaar. Er zijn echter significante verschillen.

Laten we eens kijken naar enkele overeenkomsten en verschillen tussen deze twee systemen. Hoewel de systemen enkele overeenkomsten hebben, biedt het draadloze Caseta-systeem veel voordelen die misschien te groot zijn om te negeren voor slimme huisverlichting.

Belangrijkste Verschillen Tussen Lutron Caseta En Maestro Wireless

Er zijn twee belangrijke verschillen tussen Lutron Caseta en Maestro Wireless:

  • Lutron Caseta werkt met Google Home en Alexa, terwijl Maestro Wireless deze opties niet biedt.
  • Lutron Caseta biedt meer opties voor lichtregeling, terwijl Maestro Wireless goedkoper is.
  • Lutron Caseta is compatibel met IFTTT, terwijl Maestro Wireless dat niet doet.

Bedieningsopties

Je hebt de mogelijkheid om zowel de Caseta als Maestro draadloze systemen te bedienen via een Pico Wireless Remote Control. Met de Pico draadloze afstandsbediening kunt u uw lichten dimmen en overal in uw huis in- of uitschakelen. De afstandsbediening zou moeten werken zolang deze zich binnen 30,5 meter van de schakelaar bevindt.

U kunt een 9 Pico afstandsbediening aansluiten op één schakelaar of dimmer met zowel het Caseta- als het Maestro-systeem. Pico is een geweldige manier om de verlichting in je slimme huis te automatiseren. Je kunt ze ook overal vandaan bedienen.

Als u bijvoorbeeld klaar bent om naar bed te gaan en u bent vergeten ergens in huis de lichten uit te doen, pak dan uw Pico draadloze afstandsbediening en zet ze uit.

Caseta’s systeem is op dit punt. Met Caseta heb je niet alleen de mogelijkheid om je lampen te bedienen met de Pico afstandsbediening, maar je kunt ze ook vanaf je smartphone bedienen.

U hebt een Smart Bridge Pro of een Lutron Smart Bridge nodig om uw smartphone te gebruiken. Deze bridges maken verbinding met je internetverbinding en stellen je in staat om de afstandsbediening van je smartphone te gebruiken. Meestal vindt u de Lutron Smart Bridge in de set bij aankoop van een Caseta-systeem.

Met de Smart Bridge Pro kunt u vijftig apparaten aansluiten op het systeem en ze allemaal bedienen via de Lutron-applicatie op uw smartphone. Het voordeel van Smart Bridge Pro is dat je niet eens thuis hoeft te zijn om je lampen te bedienen. Nu kun je ze overal bedienen, zolang je maar internet hebt.

Met behulp van de smartphone-applicatie heb je de mogelijkheid om schema’s te maken en je lichten overal aan en uit te doen. Lutron biedt ook een functie in zijn app genaamd Smart Away, waardoor het lijkt alsof je thuis bent, door overdag en ’s avonds willekeurig bepaalde lichten aan en uit te doen.

Probleem met het Maestro-systeem? De dimmerschakelaars werken niet met Lutrons Smart bridge Pro. Hierdoor heeft u in vergelijking met Casetas dimmers beperkte controle over uw verlichtingssysteem. Met Pico-afstandsbedieningen kunt u alleen Maestro-schakelaars of -dimmers bedienen.

Als u het type persoon bent dat liever controle heeft over uw verlichting, waar u ook bent, dan is het draadloze Casetas-systeem de optie voor u. U kunt kiezen tussen uw smartphone of de Pico-afstandsbediening om uw lampen overal te bedienen waar u een internetverbinding heeft.

Soorten Controle

Het draadloze Caseta-systeem biedt een-, drie- en meervoudige locatiebesturingstypes, terwijl het Maestro-systeem enkele, meerdere en draadloze multi-locatieopties biedt. Hoewel dit geen groot verschil is, is het wel het vermelden waard als je meerdere locaties gebruikt met je draadloze verlichting.

Bewegingssensoren

Als u zowel de Caseta- als de Maestro-systeemdimmers wilt gebruiken, kunt u ook enkele bewegingssensoren van derden gebruiken. Houd er rekening mee dat Lutrons-sensoren alleen werken met Caseta-dimmers en -schakelaars in alleenstaande apps. Deze sensoren werken niet met Lutrons Smart Bridge Pro- en Smart Bridge-apparaten, ook al maken ze mogelijk deel uit van het draadloze netwerk van Casetas.

Helaas, hoewel u de Lutron-sensoren kunt gebruiken met Caseta-systeemschakelaars of -dimmers, zijn ze niet toegankelijk via de Lutron-smartphonetoepassing. Omdat de sensoren niet rechtstreeks verbinding kunnen maken met Smart Bridge, is het daarom niet mogelijk om er toegang toe te krijgen via de Lutron-smartphone-app.

Er zijn echter extra sensoren van derden die compatibel zijn met het Casetas-systeem en die u meer automatiseringsmogelijkheden in uw hele huis bieden. De Ecobee-thermostaten kunnen worden aangesloten op Lutrons Smart Bridge zodat u de temperatuur van uw huis kunt regelen.

U kunt ook Ecobee-apparaten de verlichting laten bedienen door bewegingssensoren te bedienen.

Maestro heeft daarentegen niet de mogelijkheid om met integraties van derden te werken. De schakelaars, dimmers en sensoren werken alleen met Lutron-sensoren.

Smart Home-integratie

Uw Lutron Caseta ondersteunt smarthome-apparaten zoals Nest Cams en Nest-thermostaten, EcoBee- en Honeywell- en Nest-thermostaten, Nest Cams en Nest-thermostaten, evenals Nest-rookmelders en Nest-thermostaten. Je hebt ook ondersteuning voor SmartThings-platforms zoals Samsung en Wink.

Last but not least werkt het Caseta-systeem met If This Then That (IFTTT). Met IFTTT kun je aangepaste recepten maken voor je smart home-producten (inclusief je lampen), om je op een bepaalde manier te gedragen op basis van een specifieke gebeurtenis of trigger. Caseta kan worden ingesteld om alle lichten aan te doen als de rookmelder afgaat.

Maestros-systeem biedt geen smart home-integratie. Het enige apparaat waarmee het werkt, is de Pico-afstandsbediening. Het zou mooi zijn als Maestro smart home support had. Helaas niet.

Kosten

Het kostenverschil tussen het Caseta draadloze systeem en het Maestro draadloze systeem is verwaarloosbaar. Dit soort prijsstelling heeft weinig zin, vooral gezien het feit dat de Caseta te veel meer functies en integratiemogelijkheden biedt dan het Maestro-systeem.

De prijzen van Pico-afstandsbedieningen voor beide draadloze verlichtingssystemen zijn hetzelfde, maar voor Caseta moet u ofwel de Lutron Smart Bridge Pro of Smart Bridge Pro aanschaffen. Zoals eerder vermeld, kunnen de Smart Bridges tot 50 draadloze apparaten aan, om nog maar te zwijgen van de extra voordelen die het biedt.

Lutron Caseta Draadloos Systeem Vs. Maestro Draadloos Systeem

We hebben in dit artikel enkele overeenkomsten en verschillen tussen beide draadloze verlichtingssystemen onderzocht. Het kan gemakkelijker zijn om te beslissen welk systeem het beste voor u is als u ze naast elkaar vergelijkt. Hieronder vindt u een tabel waarmee u een vergelijking op hoog niveau tussen de twee draadloze verlichtingssystemen kunt zien.

Lutron Caseta Vs. Maestro Conclusie

De keuze tussen het Caseta draadloze verlichtingssysteem en het Maestro draadloze verlichtingssysteem is niet zo moeilijk. Tenzij je affiniteit hebt met het Maestro-systeem, ben je veel beter af met het Caseta draadloze systeem.

Als u uw slimme huis helemaal opnieuw opbouwt, is het draadloze Caseta-systeem een goed startpunt. Door te integreren met veel apparaten op de markt, kunt u een geautomatiseerd huis bouwen rond de Lutrons Smart bridge. Om nog maar te zwijgen van de toegevoegde mogelijkheid om recepten te maken en aan te passen met IFTTT.

Het draadloze Maestro-systeem is beter als je alleen een lokaal systeem nodig hebt om je lampen te bedienen en niet van plan bent om slimme apparaten voor thuisgebruik toe te voegen. Het draadloze Maestro-systeem is goedkoper dan de Caseta en stelt je in staat alles te bedienen binnen 30,5 meter van de Pico-afstandsbediening.