Hoe Lang Duurt Het Om Biefstuk Te Grillen?

Je hebt eindelijk besloten om de sprong te wagen en een buitengrill te kopen. Nu ben je klaar om steaks te bakken. Hoe lang duurt het voordat steak op de grill gaar is?

Er is niet één antwoord op deze vraag omdat er teveel factoren meespelen!

In een notendop, het is meestal ongeveer 5 minuten per kant voor een zeldzame steak, en ongeveer 7-8 minuten per kant voor een medium steak.

Helaas kunnen we niet specifieker zijn dan dit, want als je van je steak rare houdt (zeer rood van binnen), of je houdt van medium (iets minder rood), dan zal de kooktijd dienovereenkomstig variëren.

Vaker wel dan niet, zult u uw steaks waarschijnlijk ongeveer 7-8 minuten per kant koken (afhankelijk van hoe dik ze zijn) en ze vervolgens controleren met uw tang.

De Tijd Die Het Kost Om Een Steak Te Grillen

Er zijn twee belangrijke factoren die van invloed zijn op de tijd die nodig is om biefstuk te grillen.

Ten eerste bepaalt de dikte van de biefstuk hoe lang het duurt om te koken. Ten tweede zal het type en de grootte van de buitengrill die je hebt ook van invloed zijn op de tijd die nodig is om de biefstuk te grillen.

De dikte van de biefstuk is ook belangrijk.

Soms duurt het echter langer voordat uw steaks gaar zijn dan u had verwacht.

Dit gebeurt vaak als je steak al een tijdje in de vriezer ligt en dus langzaam ontdooit.

Als dit het geval is en je merkt dat je steaks er langer over doen dan normaal om te garen, raden we je aan ze de volgende keer een paar minuten minder te geven.

Het kan ook zijn dat steaks die zijn ontdooid malser zijn.

Als Je Van Je Biefstuk Houdt, Zeldzaam?

Dus je eet graag biefstuk, maar alleen als het zeldzaam is.

Het kookproces kan in dit geval tot 5 minuten per kant duren.

Zo simpel is het echt.

Medium Steak Koken

Als u op zoek bent naar een medium-rare steak, kook deze dan ongeveer 7-8 minuten per kant

We zeggen dit omdat steaks van 5 minuten aan elke kant je een vrij zeldzame steak geven, maar als je ze 10 minuten aan elke kant kookt, krijg je een goed doorbakken biefstuk.

Als Je Van Goed Doorbakken Steaks Houdt?

Als je de voorkeur geeft aan goed gekookte steaks, duurt de bereidingstijd iets langer.

De kooktijd is afhankelijk van de dikte van je steaks.

Een goed doorbakken biefstuk duurt meestal tussen de 9 en 10 minuten per kant om goed te garen.

Dit hangt natuurlijk af van de dikte van je steaks, maar als algemene vuistregel kun je ervan uitgaan dat het 9-10 minuten per kant kost voor een doorbakken steak.

Dit zijn slechts gemiddelden. De tijd die nodig is om een steak te grillen, hangt af van het type grill en de temperatuur.

Houd hier rekening mee en u zult uw volgende steakproeverij nog beter kunnen maken.

Hoe Kook Je Biefstuk Op Een Grill?

Als je een goede steak wilt bakken, dan is het belangrijk dat je de temperatuur van je grill goed krijgt.

Veel mensen realiseren zich dit echter niet en koken hun steaks op een veel te hoge temperatuur.

Als je dit doet, zal je steak uiteindelijk te gaar worden.

Dit komt omdat de buitenkant van je steak veel sneller gaar is dan de binnenkant.

Wat betekent dit?

Nou, het zou kunnen betekenen dat als je je steaks rare (zeer rood van binnen) lekker vindt, je een steak krijgt die aan de buitenkant is verbrand en in het midden rauw.

Net als bij het bovenstaande, als je steaks medium-rare zijn (iets minder roze), is je steak waarschijnlijk te droog en te gaar.

Dit is iets wat je niet wilt doen! U moet ervoor zorgen dat u de temperatuur van uw grill goed krijgt, zodat uw steaks tot in de perfectie worden gekookt.

Dus hoe doe je het?

Er zijn twee manieren waarop u dit kunt doen. Je zou eerst een interne thermometer kunnen gebruiken om de temperatuur van je steak te bepalen. Deze thermometers kunnen online of in sommige winkels worden gekocht.

Een andere optie is om de kleur van uw steak te kunnen identificeren.

Een biefstuk moet gemakkelijk herkenbaar zijn aan de buitenkant en de kleur aan elke kant.

Als u dit kunt doen, moet u precies weten op welke temperatuur uw grill moet zijn, zodat uw steaks tot in de perfectie worden gekookt.

Er is geen perfecte temperatuur om steak op de grill te bereiden.

U moet een warmteniveau kiezen op basis van hoe goed u uw steak gaar wilt hebben, en dit is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.

Er is echter één aanbevolen temperatuur waar veel mensen het over eens zijn:

Medium zeldzaam rond 550 graden.

Hierdoor krijg je een biefstuk met wat vocht, maar wel een goed gegaarde biefstuk.

Het belangrijkste om in gedachten te houden is echter dat je niet te ver van deze temperatuur afdwaalt.

We zeiden dat je je steaks het liefst heel zeldzaam (heel donker van binnen) wilt hebben, dus je kunt je grill het beste op 450 graden houden.

Houd je van medium (iets minder rood) steaks, dan kun je de temperatuur het beste op 550 graden houden.

Hoe Lang Gril Je Een Steak Per Inch?

De dikte van je steak is ook van invloed op de tijd die nodig is om een steak te grillen.

Zoals we hierboven vermeldden, hebben dunne steaks minder tijd nodig dan dikke steaks.

Hoeveel meer?

Welnu, dunne steaks (ongeveer 3 cm) moeten ongeveer 7 minuten aan elke kant op uw houtskoolgrill liggen, maar dikkere steaks (5 cm of meer) moeten ongeveer 10 minuten aan elke kant worden gekookt.

Dit is natuurlijk maar een ruwe schatting, omdat het afhangt van de temperatuur die je gebruikt. Het is het beste om te controleren hoe gaar uw steaks zijn om te bepalen wanneer ze goed gegrild zijn.

Deze twee feiten helpen je bij het maken van een heerlijke maaltijd.

Dit zijn slechts de basisdingen die u moet weten over steaks en hoe lang het duurt om ze te grillen.

Andere Overwegingen

Houd er echter rekening mee dat er andere factoren zijn die van invloed kunnen zijn op de tijd die nodig is om een biefstuk te grillen. Dit zijn:

  • Type steak dat u gebruikt . Verschillende soorten steaks hebben verschillende soorten texturen en ze hebben allemaal een ander soort grilltijd nodig.
  • Kruid je steak met zout, peper of andere kruiden en specerijen. Dit heeft invloed op hoe lang het duurt om een biefstuk te grillen, omdat de extra smaken in de kruiden tijd nodig hebben om zich te ontwikkelen.
  • Het type warmtebron . Gasgrills zijn meestal heter dan houtskoolgrills, dus ze zullen ook minder tijd kosten in vergelijking met op houtskool gegrilde steaks.
  • Hoe dik of dun je steak is . Dunne steaks hebben meer tijd nodig om te grillen.
  • Starttemperatuur voor uw grill . De tijd die nodig is om een steak te grillen wordt hierdoor beïnvloed.

Al met al kan het grillen van een biefstuk een moeilijke taak zijn om precies goed te krijgen.

Er zijn zoveel factoren waarmee u rekening moet houden, en dit betekent dat u het risico loopt iets te verpesten dat anders perfect zou zijn geweest.

Als je deze stappen volgt, kun je een geweldige steak grillen.

Conclusie

De tijd die nodig is om een steak te grillen is afhankelijk van de grootte.

Maar het is ergens tussen de 5 en 15 minuten per kant, afhankelijk van hoe goed je je steaks het liefst hebt.

Als je rekening houdt met alle verschillende factoren, zoals de dikte van de steak, de snede en de grill die je gebruikt, kun je een perfecte steak grillen.

Vergeet niet een vleesthermometer te gebruiken om ervoor te zorgen dat de temperatuur correct is.

Bedankt voor het lezen van dit artikel, hopelijk weet je nu hoe lang het duurt om een steak te grillen.

Veel succes!