De Definitieve Gids Voor Het Thuis Branden Van Uw Koffie
Hoe te brouwen?

De Definitieve Gids Voor Thuis Koffie Branden

De Definitieve Gids Voor Thuis Koffie Branden

Je eigen koffie branden is een van de beste manieren om ervan te genieten. Elke keer dat je thuis je koffie brandt, ben je verzekerd van verse koffie. Met een beetje oefening kun je er ook voor zorgen dat de koffie precies naar jouw smaak is.

Hoewel je altijd naar je plaatselijke koffiebar of koffiebrander kunt gaan om dit soort koffie te vinden, waarom zou je het dan niet zelf branden, zodat je van begin tot eind geweldige kopjes koffie kunt maken, gewoon in je eigen huis?

Om thuis koffie te kunnen branden, heb je een paar benodigdheden en een bron van groene koffiebonen nodig. Het is belangrijk om het hele proces van begin tot eind te begrijpen, zodat u begrijpt hoe dit de smaak van uw koffie kan beïnvloeden.

Wat Is Koffie En Waarom Branden We Het?

Koffie is eigenlijk een kleine rode vrucht die elke ochtend door veel verschillende stadia moet gaan voordat het je kopje bereikt.

De buitenhuid, pulp en binnenste perkamenthuid worden eerst verwijderd. Daarna wordt het binnenste zaadje (ook wel koffiebonen genoemd) verwijderd.

Eenmaal gedroogd, wordt de groene koffieboon de wereld rondgestuurd om te worden gebrand.

Koffiebonen zijn vergelijkbaar met pintobonen omdat ze lange tijd kunnen worden bewaard en toch vers blijven nadat ze zijn gebrand. Als je geen koffie zou branden, zou de drank bitter en erg zuur zijn, waardoor hij in wezen ondrinkbaar wordt. De unieke aroma’s en smaken van koffie ontstaan door het branden.

Wat Gebeurt Er Tijdens Het Koffiebrandproces?

Groene koffie verandert drastisch tijdens het brandproces. Wanneer je koffie brandt, wordt het vocht uit de boon geperst, waardoor deze uitdroogt en uitzet.

Cadeau-ideeën nodig? Bekijk onze top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers voor 2021

Tijdens het proces worden sommige natuurlijke suikers omgezet in CO2-gas, terwijl andere worden gekarameliseerd tot enkele van de smaken die de complexe smaken in de koffie helpen vormen. Wanneer het proces is voltooid, verandert de sperzieboon in een bruine boon die ongeveer 18% lichter is en 50 tot 100% groter.

Zodra het brandproces is voltooid, begint de koffie te ontgassen en binnen een week of twee zal de gebrande koffie al wat van zijn smaak en aroma’s beginnen te verliezen.

De 10 Stadia Van Het Branden Van Koffie

Pro-rasters hebben tien niveaus van gebrande bonen geïdentificeerd die kunnen (maar niet moeten) ervaren. Welke niveaus je bereikt, is aan jou:

  1. Groen De bonen behouden hun maagdelijke groene essentie, zelfs als ze opwarmen.
  2. Geel: De kleur wordt geelachtig en de bonen zullen een grasachtige geur afgeven.
  3. Stoom: Stoom stijgt op uit de bonen. Dit is het water dat in de bonen verdampt.
  4. First Crack (Cinnamon Roast): Hier begint het echte roosteren. De suikers in de bonen karamelliseren en er is een krakend geluid te horen, zoals het geluid van ploffende popcorn.
  5. City Roast: Na de eerste crack hebben de bonen City Roast bereikt, het minimumniveau dat acceptabel is voor de maal- en brouwsmaken van de meeste mensen.
  6. City Plus Roast Na verdere karamelisering en oliemigratie breiden de bonen uit en worden City Plus Roast. Dit is een populair en veelgebruikt gebraad om te gebruiken.
  7. Full City Roast: Voorbij de grenzen van City Plus is de Full City, een nog donkerdere branding die de bonen naar de rand van een tweede kraken brengt.
  8. Second Crack (Full City Plus): De bonen ondergaan een tweede, harder kraakproces en zijn nu Full City Plus. Dit gebraad voegt meer intensiteit toe aan de smaak.
  9. Dark Roast (French Roast): De rook zal scherp worden, de suikers zullen zoveel mogelijk verbranden zonder de smaak te verpesten, en de algehele structuur van de bonen zal afbreken. Dit is de uiterste grens van braden binnen de grenzen van een goede smaak.
  10. Branden: Als je op dit punt nog niet bent gestopt met roosteren, zal de geur van scherp naar verschrikkelijk gaan en zullen de bonen verbranden.

Het is ook belangrijk op te merken dat sommige grafieken meer of minder braadonderscheidingen bevatten dan degene die we hierboven hebben. We hebben gewoon degenen opgenomen die onderscheidende delen van het brandproces markeren, in plaats van elk minuut onderscheid of te simplificatie op te nemen.

Donker Gebraden Versus Licht Gebraden

Verschillende mensen hebben verschillende voorkeuren over waar hun koffiebrander moet worden geplaatst op de podia. Ze kennen misschien niet eens alle namen. De meest voorkomende en fundamentele benamingen die worden gebruikt om de fasen te onderscheiden, zijn: Light, Medium, Medium Dark en Dark Roast.

Er mogen dus geen verschillen zijn tussen hoe je een Full City en een Full City Plus moet roosteren, omdat het beide Dark Roasts zijn. Er zijn enkele verschillen in het brandproces van een City en een French Roast.

Terwijl bonen worden geroosterd, stijgt hun interne temperatuur. Met die temperatuurstijging komen andere overwegingen. Soorten gebraad worden vaak onderscheiden door de interne temperatuur van de bonen op het moment dat ze worden verwijderd. Laten we eens kijken op welke temperatuur je de bonen moet verwarmen om de gewenste branding te bereiken.

Licht gebraden

Om een lichte branding te bereiken, mik je op een interne temperatuur tussen 356-205 C. Lichte brandingen kunnen lichte stad, halve stad en kaneelbrand worden genoemd. Maar ongeacht de naam, ze hebben de neiging om rond het begin van de eerste scheur te vallen. Op dit punt is het oppervlak van de boon nog steeds droog en kunnen de bonen nogal dicht/hard zijn (vooral als ze worden verwijderd voordat ze de eerste scheur hebben bereikt).

Je zou dit type branding kiezen als je de voorkeur geeft aan een hogere zuurgraad of helderdere brouwsels met een lichte body. Dit soort gebraad is veiliger om thuis te maken omdat het minder tijd kost en een lagere temperatuur heeft.

Medium gebraden

Medium braadstukken (inclusief city en city+) moeten geroosterd worden op 410-220 graden Celsius. Hoewel de bonen een droog oppervlak behouden, zijn ze gemakkelijker te onderscheiden van originele sperziebonen. Dit is het punt waarop de bonen klaar zijn om te worden geroosterd. Sommigen beschouwen alles tussen de eerste en de tweede crack ook als een medium branding.

Door de hogere zuurgraad en de grotere body is dit braadniveau veel populairder dan lichtere braadstukken. De temperatuur is nog beheersbaar.

Medium-donker gebraden

Dit is een iets grotere categorie in termen van hoeveel gebrande onderscheidingen erin worden getrokken (inclusief Full-City, Full-City+ en soms Vienna Roast). Het is ook kleiner in termen van temperatuurvenster. Middeldonkere braadstukken bereiken temperaturen tussen 225 C-230 C. U kunt olievlekken opmerken als de bonen de 2e barst naderen.

Dit is het punt waarop de geroosterde smaken prominenter naar voren komen naast de rassentonen, waardoor er hints van kruiden en een zwaardere body ontstaan.

Donker gebrand

Ten slotte zijn Espresso Roast, French Roast en Italian Roast allemaal donker gebraad. Ze worden geroosterd bij 464 F. De belangrijkste regel is echter om ze onder 482 F te houden. Als je niet over de juiste uitrusting beschikt, kan dit de zaken lastig en zelfs gevaarlijk maken. Deze bonen hebben een zeer olieachtig oppervlak met een lage zuurgraad. Ze worden verwijderd tijdens de tweede scheur.

Dit is ook het punt waarop velen het gebraden karakter beschouwen als het oorspronkelijke karakter als het gaat om smaak. Alles buiten dit punt bevindt zich in verbrand en potentieel vuurgebied, dus wees extra voorzichtig als je voor een donkerder gebraad gaat.

Bonen Koelen En Kaf Verwijderen

De koffiebonen zullen tijdens het branden hun buitenste schil verliezen, waardoor het kaf achterblijft.

Neem 2 vergieten om het kaf te verwijderen. Als je klaar bent met roosteren, giet je de bonen in het vergiet. Blijf de bonen een paar keer heen en weer tussen de twee vergieten gooien om het kaf te verwijderen. Maak je geen zorgen als je niet alles krijgt.

Zolang het kaf klein is, heeft je koffie er geen last van.

3 Dingen Die Je Nodig Hebt Om Thuis Je Eigen Koffie Te Branden

Je hebt een paar benodigdheden nodig om je te helpen het braden goed uit te voeren:

  1. Groene koffie Afhankelijk van waar je woont, kan dit het moeilijkste deel van je brandproces zijn. Neem contact op met uw plaatselijke coffeeshops of kijk of er in uw omgeving koffiebranders zijn die ongebrande koffiebonen verkopen.
  2. Koffiebrander Er zijn veel verschillende soorten koffiebranders en zelfs een eenvoudige popcornmaker kan het werk doen. Hieronder zullen we enkele methoden uitlichten en aangeven welk type koffiebrander u moet gebruiken.
  3. Opslag Nadat je je koffie hebt gebrand, moet je hem ergens bewaren tot hij klaar is voor gebruik. Onthoud: hoe meer luchtdicht, hoe beter. Zelfs de beste bakjes weerhouden koffie er niet van om na ongeveer een week zijn aroma en smaak te verliezen.

Zodra u over alle benodigde apparatuur beschikt, is het tijd om te beginnen met braden. Houd er rekening mee dat om het brandproces succesvol te laten zijn, de bonen moeten worden verwarmd tot temperaturen tussen 370 graden F tot 540 graden F.

Het roosteren van bonen moet ervoor zorgen dat ze tijdens het brandproces in beweging blijven om te voorkomen dat ze verschroeien. Je moet er ook rekening mee houden dat er bij het braden nogal wat rook vrijkomt, dus zorg ervoor dat de ruimte die je roostert goed geventileerd is, anders zal je huis snel behoorlijk rokerig worden.

Hoe Koffie Te Branden Met Een Braadmachine

Het is gemakkelijk om een koffiebrandersysteem te vinden dat aan al uw koffiebrandbehoeften kan voldoen. Deze machines werken op dezelfde manier als een popcornmachine. Ze gebruiken snel hete lucht om de bonen te roosteren en houden ze tijdens het roosteren in beweging.

Dit is verreweg de gemakkelijkste van allemaal, omdat de koffiebrander het meeste zware werk voor je doet.

Op zoek naar een aanbeveling voor een koffiebrander? Wij hebben u gedekt! Klik hier om onze favoriete koffiebranders voor thuis te bekijken.

1. Voeg De Bonen Toe.

Je koffiebrandavontuur zou moeten beginnen met een bezoek aan je plaatselijke koffiebrander om een partij sperziebonen te kopen. Wees niet bang om vragen te stellen, zelfs als je niet veel kennis over koffie hebt. We waren er zeker van dat de brandexperts een onfeilbaar advies hebben om u te helpen het beste uit uw bonen te halen.

Zodra je hebt wat je nodig hebt, giet je de juiste hoeveelheid koffie (zoals bepaald door de gebruiksaanwijzing natuurlijk) in de koffiebrander en sluit je deze.

2. Start De Machine.

Zet de koffiebrander aan en laat de bonen roosteren tot de gewenste kleur is bereikt.

We kunnen u geen exacte beschrijving van het proces geven, omdat elke machine anders is. Als u echter de instructies van de fabrikant aandachtig leest, zou u hier geen problemen moeten hebben.

Om eventuele storingen te voorkomen, wil je de braadpan in de gaten houden. Bedenk dat hoe donkerder en robuuster de koffie wordt, hoe langer hij wordt gebrand.

3. Roer, Ontgas En Bewaar

Als de koffiebrander klaar is met het bruinen van je bonen, moet je ze weer op kamertemperatuur laten komen. Er zijn een paar opties om dit te doen. Als je er meer dan één bij de hand hebt, breng de bonen dan heen en weer tussen vergieten totdat ze zijn afgekoeld, of gebruik een houten lepel om ze te roeren totdat ze niet meer warm zijn.

Nadat de koffiebonen zijn afgekoeld, laat u ze 12 uur luchten om CO2 vrij te maken. Sluit de bus vervolgens af en bewaar ze in een luchtdichte verpakking. Bewaar de bonen op kamertemperatuur, uit de buurt van vocht en zonlicht, zoals een voorraadkast.

Koffiebonen Roosteren Met Een Popcorn Maker Op Het Fornuis

Vóór de moderne uitvindingen van koffiebranders en popcornpoppers, verdienden mensen het door ze op het fornuis te roosteren. Een kookplaatbrander is in feite een pot met deksel die gemakkelijk kan worden geroerd.

Wat Je Nodig Hebt:

  • Een Whirleypop Stovetop Popcorn Maker
  • Een buitenbrander (gas of elektrisch)
  • Ongebrande koffiebonen
  • Een laserthermometer (optioneel)
  • Een bakplaat
  • Een luchtdichte container

1.Instellen En Voorverwarmen

Kom langs bij je plaatselijke coffeeshop en koop wat ongebrande groene koffiebonen. Wees niet verlegen om aanbevelingen te vragen over hoe donker de bonen die u kiest, moeten worden geroosterd. Wees niet bang om te experimenteren en leer hoe u bonen naar uw smaak kunt roosteren.

Met de bonen die je hebt gekregen, ruim je de picknicktafel op en zet je je brander, popper en bakplaat op. Verwarm de Whirley Pop voor tot ongeveer 400 graden. Een laserthermometer is de beste manier om de temperatuur te meten, maar gewoon voorverwarmen gedurende 5 tot 10 minuten zou de popper in het juiste bereik moeten brengen.

2. Voeg De Koffiebonen Toe

Zodra de popper op temperatuur is, voeg je de bonen toe aan de pot en draai je aan de hendel. Je wilt die bonen de hele tijd in beweging houden zodat ze gelijkmatig kunnen roosteren, dus draai van begin tot eind weg met een stabiel, gelijkmatig ritme. Dit is een werk van passie.

De hitte zal de bonen roosteren terwijl je draait. Je zult zien hoe ze gaan, van de rauwe zaden die koffie begint tot de prachtige, geurige korrels van verrukkingen waarin je ze verandert.

Let op, het verschil tussen perfect geroosterde aardappelen en perfect geruïneerde aardappelen is slechts een kwestie van tijd.

3. Koffiebonen

Terwijl de bonen worden geroosterd, doorlopen ze verschillende fasen. Je zult de overgang zien die ze maken van rauw naar vermalen en brouwen, en precies beslissen hoe je ze wilt roosteren. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan het proces hier – om de smaak van uw koffie te beheersen, om te leren hoe u het proces onder de knie kunt krijgen en (het allerbelangrijkste) om te voorkomen dat de bonen verbranden.

Er zijn in totaal tien fasen. Kijk of je ze allemaal kunt herkennen terwijl je braadt, met uitzondering van de tiende. Deze fase moet worden vermeden, omdat dit erop kan wijzen dat je perfect goede bonen te lang hebt geroosterd.

4. Uitnemen En Afkoelen

Zodra je het gebraad van je keuze hebt bereikt, gooi je de bonen op een bakplaat. Schud het laken en laat de bonen afkoelen in de bries van de natuur, waardoor jaloezie-opwekkende vleugjes goedheid de tuin van de buren binnenkomen. Afhankelijk van hoe donker het gebraad is, ben je snel klaar voor opslag.

5. Bewaar De Bonen

Zodra de bonen lekker koel zijn, bewaar ze in een luchtdichte verpakking van hoge kwaliteit. Mason-potten zijn de beste optie, omdat ze een bijna perfecte afdichting creëren. Als de branding Full City of donkerder is, raden we aan om de bonen 12 uur lang af te koelen, zodat de gassen kunnen verdrijven voordat ze worden bewaard.

De rest blijft over: malen, brouwen en genieten van de dag roosteren. In minder dan 20 minuten van start tot finish, heb je fantastische, zelfgebrande koffie.

Hoe Koffiebonen Te Roosteren Met Een Popcorn Popper Met Hete Lucht

Een popcorn popper is een eenvoudige manier om koffie te branden. Het wordt aanbevolen voor beginners die willen beginnen met het branden van koffie.

Het duurt maar een paar minuten en je kunt experimenteren met het gebraad. Maak het licht, maak het donker; maak er alles tussenin. Om van koffie een praktische ervaring te maken, kun je het niet verslaan om je eigen koffie te branden in een machine die al jaren maar de helft van de geweldige dingen doet waartoe hij in staat is.

Wat Je Nodig Hebt:

  • Een hetelucht popcorn popper
  • Een kom
  • Ongebrande koffiebonen
  • Optioneel: een thermometer
  • Een bakplaat
  • Een luchtdichte container

1. Voorverwarmen En Instellen

Begin met het verzamelen van alle benodigdheden in de bovenstaande lijst. Ga naar je favoriete lokale bonenhandelaar (ze vinden het heerlijk als je ze zo noemt) voor wat rauwe, groene ongebrande bonen. Pak een paar verschillende soorten en vraag hoe goed gaar, zoals in het donker, je vertrouwde barista’s ze graag roosteren.

Je moet thuis voldoende aanrechtruimte hebben voor de popper, kom en bakplaat. Zet de popper aan en verwarm ongeveer 30 seconden.

2. Voeg De Koffiebonen Toe

Zodra de poppers goed en heet zijn, voeg je 1/2 kopje bonen toe aan het vat. Hoewel het hele branden ongeveer vijf minuten duurt, moet je erbij zijn om de bonen te zien terwijl ze door elke fase vorderen. Laat de popper NIET onbeheerd achter.

3.Brand De Koffie

Tijdens het roosteren doorlopen ze vele stadia. Je zult de overgang zien die ze maken van rauw naar vermalen en brouwen, en precies beslissen hoe je ze wilt roosteren. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan het proces hier – om de smaak van uw koffie te beheersen, om te leren hoe u het proces onder de knie kunt krijgen en (het allerbelangrijkste) om te voorkomen dat de bonen verbranden.

4. Verwijderen En Afkoelen

Zodra je het gewenste braadstuk hebt bereikt, sluit je de popper en verspreid je de hete bonen op de bakplaat. Hierdoor kunnen ze snel afkoelen. Schud de vellen om het koelproces te versnellen. Wacht tot ze volledig zijn afgekoeld voordat u ze opbergt.

5. Bewaar De Bonen

Als de bonen zijn afgekoeld, wil je ze in een luchtdichte verpakking bewaren. We geven de voorkeur aan glazen potten of getinte OXO-containers. Je moet de bonen echter maximaal 12 uur de tijd geven voordat je ze opslaat als je Full City Roast of donkerder bent gegaan, omdat de gassen van de bonen meer tijd nodig hebben om te vervliegen.

Nadat de bonen zijn afgekoeld, is het tijd om ze te malen en de eerste kop koffie te zetten. Geniet van de resultaten van je inspanningen. Neem je tijd. Bekijk de verschillende brandniveaus om te zien wat je uit de bonen kunt halen. Als je deze kunst eenmaal onder de knie hebt, kijk je nooit meer op dezelfde manier naar de popcornmaker.

Hoe Koffiebonen In Een Oven Te Roosteren?

Last but not least is een thuisbraadmethode die eenvoudig is en alleen het gebruik van een hulpmiddel vereist dat u zeker al in uw keuken hebt: een oven.

Waarschuwing! Deze methode kan erg rokerig worden, dus zorg ervoor dat je een werkende rookmelder hebt en open je ramen voor ventilatie.

Wat Je Nodig Hebt:

  • Een oven die hoge temperaturen kan bereiken
  • Geperforeerde bakplaten of ovenschaal
  • Vergiet

1. Verwarm De Oven Voor En Bereid De Bonen Voor.

Begin met het voorverwarmen van je oven tot een temperatuur tussen 450 en 260 C. De exacte temperatuur die je moet gebruiken varieert van oven tot oven en hangt af van of het gas of elektrisch is, maar tijdens het onderzoeken van deze methode ontdekten we dat in elk geval ovenbranden plaatsvindt in dit temperatuurbereik.

Terwijl de oven opwarmt, plaats je je bonen op een bakplaat. Stapel de bonen niet op elkaar om een gelijkmatige branding te garanderen.

2. Bak De Bonen.

Tijd voor wat gebakken bonen! (Nee, niet dat soort) Zodra de ovens de gewenste temperatuur hebben bereikt, schuift u de pan met rauwe koffiebonen op het rek van uw apparaat en sluit u de deur.

Zorg ervoor dat u zowel het licht als het raam op uw ovens gebruikt, zodat u alle actie kunt zien. Aandacht is hierbij cruciaal. Je wilt geen van je favoriete koffiebonen verbranden.

3. Luister Naar De Scheur.

De bonen worden donkerder als je ze ziet braden, of als er geen ovenraam is, kun je met je duimen draaien. Niet alleen de kleur is kenmerkend voor een afgewerkte branding, maar ook het geluid. Na een tijdje hoor je de eerste kraak – je bonen zijn nu licht geroosterd.

Als je ze voorbij dit punt laat braden, geven ze een tweede scheur af. Je raadt het al, een medium branding is mogelijk. U kunt ze op dit niveau braden door ze nog ongeveer een minuut in de oven te zetten. Haal ze daarna uit de oven.

Als u de voorkeur geeft aan donker gebrande bonen, kunt u de bonen langer roosteren. Als de bonen echter te lang worden geroosterd, zijn ze gaar en krijg je een bakplaat met verkoolde koffie.

4. Koel De Bonen.

Zodra uw koffie het gewenste brandniveau heeft bereikt, haalt u de pan met bonen uit de oven en brengt u ze over naar een metalen vergiet, waar u ze zachtjes schudt tot ze kamertemperatuur hebben bereikt.

Deze stap kan het beste buiten of boven de gootsteen worden gedaan, omdat het een rommelige puinhoop zal maken. Het wordt erg heet, dus zorg ervoor dat je ovenwanten hebt.

5. Ontgas Voor Het Brouwen.

Nadat de bonen zijn afgekoeld, laat u ze 12 uur blootgesteld blijven om de kooldioxide te laten ontsnappen. Zodra dat is gebeurd, zijn je bonen klaar om te worden gebrouwen!

Lees Voor Het Roosteren

Deze vier methoden zijn slechts enkele manieren waarop u thuis koffie kunt branden. Voor de echte avonturiers, of in ieder geval voor de grillfanaten, kun je altijd proberen de bonen in een pan op de grill of zelfs boven een kampvuur te roosteren. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt zolang je maar een paar goede containers en een warmtebron hebt voor het braadproces.

Thuis koffie branden is een relatief eenvoudig proces en het stelt je in staat om persoonlijke smaken te creëren in je ochtend kopje Joe. U kunt experimenteren met verschillende braadtijden en -methoden totdat u het perfecte braadstuk voor u heeft gevonden.

Voordat u begint met het branden van uw bonen, zijn hier enkele vragen die u moet stellen.

Hoe Lang Duurt Het Om Koffiebonen Te Branden?

Een paar verschillende factoren bepalen de braadtijd van koffiebonen. Deze omvatten natuurlijk de temperatuur, omdat hogere temperaturen betekenen dat de bonen sneller het gewenste brandniveau bereiken. De brandmethode die u kiest, bepaalt ook hoe lang het brandproces duurt.

Wast U Groene Koffiebonen Voor Het Branden?

Het korte antwoord is , .

Het korte antwoord is dat je de bonen niet hoeft te wassen voordat je aan je koffiebranderij begint. Hoewel je je misschien zorgen maakt over het stof dat je op de verse bonen hebt gezien nadat je de verpakking hebt geopend, moet je er rekening mee houden dat de bonen zijn verwarmd tot een hogere temperatuur dan normaal om bacteriën of andere ongewenste elementen te doden.

Wat Kun Je Doen Om Smaak Toe Te Voegen Aan Het Gebrande Koffiebonen?

Als je het roosteren van bonen met een van de bovenstaande methoden onder de knie hebt, vraag je je waarschijnlijk af wat de volgende stap is om je koffiespel te verbeteren. En het antwoord daarop, beste Roasty-lezer, ligt in gearomatiseerde koffie.

Voeg een smaakolie toe aan vers gebrande bonen om je zelfgebrande brouwsel naar een hoger niveau te tillen. Gooi het bonen-oliemengsel voorzichtig in een vergiet of roer het goed door met een houten lepel voordat je het ongeveer 15 minuten laat staan. Op dat moment hebben de bonen de smaak en het aroma van de smaak geabsorbeerd.

We kunnen je niet vertellen hoeveel smaak je moet gebruiken, tenzij je weet welk product je hebt.

Is Het De Moeite Waard Om Je Eigen Koffie Te Branden?

Het roosteren van je eigen bonen is een geweldige manier om de koffie vers te houden. Koffiebonen kunnen maar heel kort vers zijn. Door je bonen zelf te roosteren, geniet je van hun volle smaak en aroma-eigenschappen voordat ze hun pit verliezen.

Geen zin om koffie te branden? Met een abonnement op koffiebonen krijg je vers gebrande bonen direct aan huis geleverd. Lees hier onze gids voor de beste koffie-abonnementsboxen.