Een Gipsplaatmuur Geluiddicht Maken 3 Stappen

Het is niet verwonderlijk dat ik veel mensen heb die me vragen hoe ik een gipsplaatmuur geluiddicht kan maken. Alles bij elkaar genomen laat de normale constructie van deze wanden te wensen over als het gaat om noise cancelling.

Gelukkig maakt hun structuur ze heel gemakkelijk geluiddicht te maken, waardoor je graag vastloopt in het hebben van een klein doe-het-zelf-project. Uiteraard heb je ook alle ideale materialen nodig, maar dit artikel bevat advies over wat je nodig hebt om dit voor elkaar te krijgen.

In dit artikel bekijk ik hoe je een gipsplaten muur geluiddicht maakt. Ik bied een volledige handleiding aan en een die bedoeld is voor mensen met een krapper budget, of voor mensen die niet echt een muur willen afbreken. Bovendien kijk ik naar de een of andere reden waarom gipsplaatwanden zo slecht zijn voor geluidsisolatie, omdat dat je zal helpen het werk beter uit te voeren.

Maar daarvoor wil je misschien mijn eenvoudige handleiding over Geluidsisolatie van een noppenmuur niet missen .

Waarom Zijn Gipskartonwanden Zo Slecht Voor Geluidsisolatie?

Gipsplaten muren, ook wel gipsplaten of stud muren genoemd, zijn een snelle, eenvoudige en goedkope methode om binnenwanden te maken. In werkelijkheid zijn ze zo eenvoudig te maken dat bijna iedereen er binnen een paar uur een kan overgeven.

De eenvoudige opstelling van een gipsplaatwand bestaat uit een raamwerk van houten balken (of noppen), die over het algemeen loodrecht kunnen staan, maar er kunnen enkele horizontale noppen zijn voor stabiliteit. Gipsplaat wordt vervolgens aan beide zijden van deze structuur genageld en je hebt een muur!

Hoewel dit arrangement geweldig is voor een snelle en gemakkelijke constructie, is het meestal slecht voor geluidsisolatie. Om te beginnen is gipsplaat meestal vrij dun en niet erg dicht . Zoals we inmiddels allemaal weten zijn dit twee eigenschappen die je moet voorkomen als je een geluiddichte constructie wilt.

Bovendien is de luchtspouw tussen de twee panelen van gipsplaat een uitstekende ruimte voor geluidsgolven. Ze bewegen door trillingen aan één kant van deze gipsplaat en komen in de spouw terecht.

Binnen deze ruimte, die uit veel vlakke vlakken bestaat, kunnen de geluidsgolven rondkaatsen en weerkaatsen op de gipskartonplaten. Afgezien van het ontsnappen naar de andere kamer, zorgt al dit rondstuiteren ervoor dat de geluidsgolven worden versterkt, waardoor ze luider worden.

De luchtspouw in een gipskartonwand is een geweldige echokamer en dat is altijd het laatste wat je nodig hebt in huis, zeker als er ergens anders lawaai is.

Dus, om een gipsplaatmuur geluiddicht te maken, is het de moeite waard om deze gebreken aan te pakken.

Een Gipsplaatmuur Geluiddicht Maken

Om een betere kennis te krijgen van de problemen die u aanpakt, is het bovendien de moeite waard om te begrijpen of u luchtgeluid of contactgeluid hoopt te blokkeren. Deze worden omschreven als:

Over het algemeen zijn luchtgeluiden slechter en gemakkelijker te blokkeren vanuit een gebied. Impactgeluid is iets moeilijker te blokkeren omdat het over het algemeen wordt veroorzaakt door iets dat rechtstreeks op het oppervlak inwerkt, waardoor het iets sterker wordt.

Het is de moeite waard om uit te zoeken wat voor soort geluid je probeert te blokkeren, omdat het van invloed is op hoe grondig je wilt zijn bij je geluidsisolatie. U zou bijvoorbeeld veel gemakkelijker het geluid van een tv in een andere kamer proberen te blokkeren dan het geluid van iemand die constant op een deur klopt.

Als je eenmaal een idee hebt van wat je precies uit de kamer probeert te houden, moet je weten welke geluidsisolatie-opties je wilt gebruiken. De eerste methode hieronder is om een uitgebreide geluidsisolatie te krijgen, en is dus veel grondiger. De tweede is genoeg om met kleine luchtgeluiden om te gaan, daarom kost het niet zoveel werk.

Tijdens het onderzoeken van dit onderwerp ontdekte ik dat er 3 hoofdstappen zijn bij het geluiddicht maken van een gipsplaatmuur, namelijk:

1. Koppel De Noppenmuur Los

De beste (en beste) eerste maatregel voor het geluiddicht maken van een gipskartonmuur zou zijn om de noppen te ontkoppelen. Dit is in wezen een mooie methode om te zeggen dat je de twee kanten van gipsplaat van elkaar isoleert door ze aan verschillende noppen te bungelen.

De reden die essentieel is, is dat geluidsgolven zich als trillingen voortplanten, hetzij door de atmosfeer of door geluidsoppervlakken. Geluidsgolven vouwen zich daarom via een muur door door de ene kant te trillen, ofwel door de noppen, en vervolgens door de andere kant van deze muur.

Daarbij wordt een deel van de energie van de audiogolven door de muren geabsorbeerd, maar niet genoeg om ze tot het juiste niveau te dempen. Een van de beste manieren om hiermee om te gaan, is om te voorkomen dat ze door de muur gaan. Desalniettemin is dit een behoorlijk grote onderneming, dus wees voorbereid op wat bouwwerkzaamheden.

Om een muur te ontkoppelen, heb je 3 keuzes:

  • Dubbele staanderwanden
  • Verspringende noppenmuren
  • Veerkrachtige clips

Dubbele Noppenmuur

Een dubbele noppenmuur spreekt eigenlijk voor zich en houdt in wezen in dat je twee verschillende muren bouwt met een kleine luchtspouw ertussen. Deze techniek is het beste voor geluidsisolatie, maar neemt ook twee keer de afstand in beslag van een normale muur. Daarom is het misschien niet de meest praktische oplossing.

Verspringende Noppenmuur

Een verspringende noppenwand houdt in dat de noppen in een verspringend patroon worden geplaatst, zodat elke kant van de muur op zijn noppen wordt gewikkeld. De luchtspouw wordt vervolgens gevuld met isolatiemateriaal. Deze methode is prima en neemt minder ruimte in beslag dan een dubbele muur, maar nog steeds meer dan een normale muur.

Lees mijn artikel over verspringende stud en dubbele noppenmuur, waar ik de constructie en potentie van deze ontkoppelingsmethoden vergelijk.

Geluidsisolatie Clips (veerkrachtige Ring En Clips Kanaal)

De derde optie is om verende clips te gebruiken in combinatie met een hoedenstation. Deze methode omvat het gebruik van de aanwezige noppen, maar isoleert de gipsplaat door ze aan clips te hangen. Deze clips buigen en absorberen de trillingen voordat ze in de noppen gaan.

De veerkrachtige clipmethode neemt exact dezelfde ruimte in beslag als een standaard muur en is echt krachtiger dan de gebruikelijke verspringende noppenwandcontactdoos. Als je weinig ruimte hebt en de muur wilt ontkoppelen, dan is dat de methode die Id selecteert.

U kunt in vrijwel elke bouwmarkt hoedenkanalen en verende clips kopen. Bovendien zijn ze heel gemakkelijk te combineren, want je hoeft ze alleen maar aan de noppen te haken en vervolgens een nieuw paneel van gipsplaat op te hangen.

De bedoeling van het ontkoppelen van de gipsplaatwand is om de meeste golven te absorberen voordat ze de luchtspouw kunnen binnendringen. Als u dit doet, wordt het probleem van echo aanzienlijk verminderd en hoeft u in de volgende fasen niet zwaar te zijn met het toevoegen van massa.

Zoals Ive al zei, is dit echter een behoorlijk ingrijpende onderneming, aangezien het op zijn minst de helft van de muur moet neerhalen. Ook is ontkoppeling niet erg succesvol tegen laagfrequente golven. Om deze reden moet u zeker enkele geluiddempende benaderingen uit de volgende fasen opnemen.

1.5. Isoleren van de noppen

Naast het ontkoppelen van de muur, zou een extra stap zijn om de noppen zelf te isoleren . Hierdoor worden ze volledig gescheiden in de rest van het gebouw, waardoor het probleem van contactgeluid effectief wordt geëlimineerd.

Deze maatregel houdt in dat de hele stijl moet worden verwijderd, omdat u aan de onderkant, samen met de muur, isolatiekussens moet toevoegen. Om deze reden kan dit het beste worden voltooid op nieuwbouwmuren, maar kan het ook op bestaande constructies worden bereikt.

Je moet wat rubberen voetjes kopen, dit kunnen in feite rubberen hockeypucks zijn, of een rubberen isolatiestrip. Uiteraard moet de substantie flexibel zijn en zo dik als je kunt. Als ik op deze manier een zwevende muur bouw, gebruik ik 6 mm rubberen strips om de stijl te plaatsen.

Ook al is dit een behoorlijk drastische stap, het is eigenlijk veel eenvoudiger dan proberen een dubbele noppenmuur te bouwen. Als u het huidige noppenframe opnieuw gebruikt, moet u de verticale noppen inkorten, afhankelijk van hoe dik de isolatiestrips zijn. Dat is echter geen al te groot project.

2. Isoleer De Spouwmuur

Zoals ik eerder al zei, is de luchtspouw in een noppenmuur een uitgelezen locatie voor geluidsgolven om te echoën en te versterken (resonantie). Daarom is het noodzakelijk om in deze ruimte wat isolatie toe te voegen om de geluidsdemping te verbeteren.

Het doel van isolatie is niet altijd om massa toe te voegen, maar dit helpt wel. Het is voornamelijk bedoeld om resonantie te stoppen door de ruisamplitude te verminderen wanneer deze door de vezels gaat. Daarom moet de isolatie los zijn (lage dichtheid).

Er zijn tal van merken isolatie op de markt. Bekijk mijn topaanbevelingen voor isolatie.

3. Voeg Massa Toe Aan De Muur

Nadat je het grootste probleem met alle noppenmuren (de atmosfeerholte) hebt aangepakt, is het tijd om aandacht te besteden aan de buitenkant van de muur. Het beste wat je hier kunt doen, is meer massa toevoegen, en je hebt veel keuzes om dat te doen.

Het doel van het toevoegen van massa is tweeledig: ten eerste, meer massakubussen, geluidsgolven die door de structuur gaan, vooral als het een zeer compacte massa is (wat het zou moeten zijn). Ten tweede betekent meer massa dat het moeilijker is voor de constructie om te trillen, waardoor het moeilijker wordt voor geluidsgolven om er helemaal doorheen te gaan.

Maar inclusief massa gaat niet altijd over het probleem van lage basfrequenties. Dit komt alleen omdat ze een langere golflengte hebben en dus verder kunnen reizen. Als gevolg hiervan moet u veel meer massa toevoegen als uw probleem lage frequenties zijn.

Uw toegankelijke opties voor het toevoegen van massa aan een gipsplaatmuur zijn:

  • Meer gipsplaat. Hoewel dit niet echt dicht is, is het de meest logische keuze omdat het je een levensvatbaar oppervlak geeft om te schilderen. Maar gipsplaat is niet echt compact, dus het kan zijn dat je een paar lagen nodig hebt.
  • Massa geladen vinyl. Dit item is speciaal voor geluidsisolatie en is zeer compact maar niet erg dik, waardoor het geweldig is om op muren te plaatsen. Toch kun je het niet schilderen, en het is niet erg aantrekkelijk.
  • Geluiddempende matten voor voertuigen. Deze zijn gemaakt om het geluid in een voertuig te verminderen, maar kunnen precies hetzelfde werk doen op een muur. Ze hebben meestal een zelfklevende achterkant, waardoor ze vrij gemakkelijk te verwerken zijn.

Massa Geladen Vinyl (MLV)

MLV is een eenvoudige maar dure manier om massa toe te voegen voor het geluiddicht maken van een gipskartonwand

De beste manier om met massabelast vinyl te werken, is door de gipsplaat te vervangen nadat de noppenholte is beschadigd. Repareer vervolgens het met massa geladen vinyl in de gipsplaat en u kunt dit bereiken door het op zijn plaats te lijmen of te spijkeren. In feite raad ik aan om het vast te spijkeren en vervolgens de randen af te dichten.

Vervolgens aan de buitenzijde nog een laag gipskarton bevestigen. Dit creëert een sandwich met geluidsisolerende materialen in het midden, wat betekent dat je een dichte structuur en een werkbaar oppervlak hebt om te decoreren.

Het is duidelijk dat, zoals je waarschijnlijk al hebt begrepen, het toevoegen van massa aan de muur betekent dat je ruimte in de kamer verliest. Dit is bij deze maatregel onvermijdelijk, omdat alle bulk een soort volume heeft. Dat is echter de reden waarom ik in massa geladen vinyl aanbeveel, omdat het niet helemaal dik is.

De hoeveelheid afstand die u in de kamer aflegt, is afhankelijk van het aantal muren dat u geluiddicht maakt. Ik raad je aan om je gewoon te concentreren op de binnenmuren, omdat deze het meeste werk vergen en zou moeten betekenen dat je niet te veel afstand binnen het gebied verliest.

Een andere keuze voor het toevoegen van massa aan de muur is het gebruik van geluiddichte gipsplaat . Dit is eigenlijk een kant-en-klare versie van de muurconstructie die ik hierboven beschrijf, want het is geluiddicht schuim tussen twee lagen gipsplaat.

Ik ben echter nooit onder de indruk geweest van de gevolgen, omdat het niet zo dom is als iets dat je zelf kunt bouwen. Het is ook vrij duur gezien het nog steeds slechts gipsplaat is. Dus raad ik aan om gewoon zelf massa toe te voegen en te plakken met normale gipsplaat.

Een Paar Snelle Oplossingen

Hoewel de bovenstaande techniek zeer effectief is in het geluiddicht maken van een kamer, brengt het nogal wat werk met zich mee. Daarnaast kunnen er tal van redenen zijn waarom je de stud niet uit elkaar kunt halen, waardoor je de sfeer niet kunt benadrukken.

Het enige probleem is dat dit een van de meest effectieve stappen is, aangezien een noppenmuur niet erg compact is en daarom zonder isolatie van de spouw een verschil maakt. Ik raad deze maatregel altijd aan als je in staat bent om het te doen.

1. Massa Invoegen

Als u niet in staat bent om de stijlmuur te openen en isolatie aan de spouw toe te voegen, dan moet de eerste stap zijn om zoveel mogelijk massa in de muur toe te voegen. Ik raad aan om meerdere lagen toe te voegen, omdat je de afwezigheid van massa in het midden van de muur moet compenseren.

Net zoals de eerder voorgestelde massabelaste vinylmethode, voegt Id een tweede laag gipsplaat toe aan de bovenkant om u een werkbaar oppervlak te bieden. Je zult waarschijnlijk meer ruimte in de kamer verliezen met deze specifieke methode, omdat je over de wandcontactdoos moet toevoegen.

Ik raad ook aan om aan beide zijden van de muur te werken, in plaats van slechts één facet te doen als je de spouw isoleert. Nogmaals, voeg geluiddempende matten toe en ook een laag gipsplaat aan beide zijden, want dit zou je een mooie dikke muur moeten geven om mee te werken.

2. Plaats Iets Zachts Tegen De Muur

Hoewel ik dit proces meestal alleen aanbeveel voor budgetgeluidsisolatie, is het echt heel handig als je een gipsplaatmuur op deze manier geluiddicht wilt maken. Als ik iets luchtigs noem, bedoel ik iets dat lijkt op
gordijnen of gordijnen, of stoffen wandkleden .

Het is hier niet echt de bedoeling om massa aan de muur toe te voegen, al helpt het hier wel mee. In plaats daarvan verdeelt het gebruik van zoiets als gordijnen het vlakke, stevige oppervlak van de gipsplaatmuur, waardoor het moeilijker wordt om geluidsgolven van het oppervlak te laten weerkaatsen.

Dit voegt in wezen geluidsdemping toe aan de muur. Dit alles betekent dat de geluidsgolven door het oppervlak worden geabsorbeerd en dus niet kunnen worden weergegeven. Bovenal suggereert dat ook dat er minder geluidsgolven door de muren zullen zenden.

Technisch gezien klinkt dit als akoestische behandeling in plaats van geluidsisolatie, en dit is het soort ding dat je doet om de geluidskwaliteit in een ruimte te verbeteren. Het verbetert echter indirect ook de geluidsisolatie, omdat minder geluidsgolven een lagere hoeveelheid betekenen en ook een kleiner probleem rondom.

Hiervoor hoeft u alleen maar een gordijnrail in de stijlmuur te corrigeren, dus zorg er uiteraard voor dat u deze aan de stijlen bevestigt, zodat deze het gewicht van de gordijnen kan dragen. Gebruik zoveel gordijnrails als nodig is om de noppenmuur te bedekken, en je kunt gordijnen ophangen aan zoveel scheidingswanden als je wilt.

Id maakt ook gebruik van de zwaarste gordijnen die u kunt vinden. Dingen als fluwelen gordijnen zijn altijd een goed alternatief, omdat ze meestal ook gevoerd zijn, waardoor ze nog dikker worden. U wilt er zeker van zijn dat de gordijnen lang genoeg zijn om de vloer te bereiken met een beetje materiaal dat over is om onder in de muur te bundelen.

Het voordeel hiervan is dat u de gordijnen kunt openen wanneer u het volledige niveau van ruisonderdrukking op de muur nodig heeft. U kunt ze bijvoorbeeld alleen nodig hebben als u tv kijkt of slaapt, wat betekent dat u ze open kunt hebben staan als u ze niet gebruikt.

Onthoud dat dit niet veel zal doen voor geluidsisolatie, maar hopelijk zal het geluid over het algemeen meer gedempt worden. Echter, in combinatie met veel extra massa aan de muur, zou dit behoorlijk in staat moeten zijn om de geluidsoverlast in de ruimte te verminderen.

3. Gebruik Akoestische Behandeling Binnen Het Gebied

Naast het ophangen van gordijnen en het toevoegen van massa, kan het ook waardevol zijn om akoestische behandelingen te gebruiken in het gebied dat u geluiddicht wilt maken. Hoewel dit niet in alle situaties verplicht is, kan het handig zijn voor zaken als thuisbioscopen en amusementsruimtes.

Bovendien is dit vooral handig als je probeert om ruis uit een ander gebied te blokkeren. Dat gezegd hebbende, als je toegang hebt tot de kamer, kun je altijd gewoon de akoestische behandeling in die ruimte toevoegen.

Net als bij gordijnen, is het doel om horizontale oppervlakken in de kamer te breken en producten te gebruiken die een deel van de geluidsgolven absorberen, waardoor het totale niveau in de ruimte wordt verminderd. Dus minder rondkaatsende geluidsgolven betekent dat er minder geluidsoverlast door de muur ontsnapt.

Bovendien heeft akoestiek over het algemeen een ei- of piramidestructuur, wat helpt om platte oppervlakken te breken. In plaats van de hele muur te bedekken met akoestisch schuim, moet u zich concentreren op de belangrijkste reflectiepunten binnen het gebied, die normaal gesproken de hoeken zijn.

Evenzo zijn basvallen speciaal ontworpen om laagfrequente golven te absorberen, die de belangrijkste boosdoeners zijn voor het verzenden door een gipsplaatmuur. Het plaatsen van een paar bastraps in een hoek van 45 graden over de hoeken van een gebied zal uitstekend werken bij het beheersen van die malafide geluidsgolven die een probleem veroorzaken.

Als u besluit om een akoestische behandeling voor uw ruimte toe te voegen, zorg er dan voor dat dit niet het enige is dat u doet. Akoestische behandeling alleen is niet voldoende om geluidsvervuiling te beheersen, omdat het eigenlijk is ontworpen om echo en galm te verminderen, in plaats van het geluid helemaal te blokkeren.

Maar in combinatie met extra massa op de muren, zal het zeker een verschil maken voor de algemene niveaus van geluidsoverlast. Ik pleit ervoor om je te concentreren op het opnemen van massa in je muren en vervolgens te zien welke niveaus van geluidsoverlast vergelijkbaar zijn met het volgende. Als je nog steeds niet tevreden bent, overweeg dan om akoestische behandelingsoplossingen toe te voegen.

Enkele Laatste Gedachten

Zoals u kunt zien, hangt het niveau van geluidsisolatie waarmee u terechtkomt af van hoe groot de klus is. Als je de tijd en de tools hebt, raad ik je zeker aan om de muur te ontkoppelen omdat dit de beste manier is om audio-overdracht te blokkeren.

Als je echter een krapper budget hebt, kun je zeker een verschil maken door simpelweg aan de buitenkant van deze muur te werken. Het geheim is om de dichtst aangeboden producten te vinden en zoveel mogelijk toe te voegen. Welke optie je ook kiest, zorg er gewoon voor dat je je doe-het-zelfkennis bijspijkert voordat je begint!

48 stuks akoestisch schuimpaneel wig studio geluidsisolatie wandtegels 30,5 x 30,5 x 2,5 cm
  • goed voor studio's, opnamestudio's, geluidscabines, controleruimtes.
  • Gebruikt om midden- tot hoge frequenties te absorberen en echo's te verminderen....
  • schuimtegels perfect uitgelijnd, professionele geluidskwaliteit
  • Kleur: zwart totale grootte: 30 x 30 x 2,5 cm Pakket omvat: Verpakking van 48...
  • Comprimeer de verpakking. Producten van hoge kwaliteit. Open de verpakking voor...
Dibapur Noppenschuim, 100 cm x 200 cm x 3 cm, akoestisch schuim, geluidsisolatie
  • Effectieve geluidsbescherming dankzij hoogwaardig geluidsabsorptiemateriaal.
  • Bewezen en gecertificeerde kwaliteit; getest op schadelijke stoffen volgens...
  • Makkelijk aan te brengen: bedek in een handomdraai je muur, plafond of vloer met...
  • Veelzijdig gebruik: muziekkamer, partykelder, geluidsstudio, werkkamer, woning...
  • Mooi: geluidsabsorberende schuimstof in antraciet/zwart (de kleur kan licht...
Piramideschuim, akoestisch schuim, zelfklevend, 100x50x5 cm, geluidsisolatiematten voor effectieve akoestische isolatie
  • Uitstekende geluidsisolatie: effectieve geluidsisolatie dankzij hoogwaardig...
  • Geteste en gecertificeerde kwaliteit: getest op schadelijke stoffen, Made in...
  • Eenvoudig aan te brengen met een zelfklevende kant: bekleed in een handomdraai...
  • Veelzijdige gebruiksmogelijkheden - muziekkamer, partykelder, geluidsstudio,...
  • Aantrekkelijke look - schuimrubberen geluidsdempers in antraciet/zwart met...
Allxinlog akoestische schuimplaat voor geluidsisolatie in de studio, wandpanelen, 30,5 x 30,5 x 2,5 cm, 96 stuks
  • Geschikt voor studio's, opnamestudio's, zangcabines, regeerruimtes.
  • Wordt gebruikt om middelgrote tot hoge frequentiebereiken te absorberen en...
  • Perfect uitgelijnde schuimstoftegels, professionele geluidskwaliteit.
  • Kleur: bordeauxrood/zwart Totale afmetingen: 30 x 30 x 2,5 cm Inhoud van de...
  • Gecomprimeerde verpakking Hoogwaardige producten Open de verpakking voor een...
Vierkante akoestische platen, zelfklevend, 12 stuks, geluidsabsorberende geluidsisolatie met hoge dichtheid, voor wandplafonds, hout en deur - akoestisch paneel, geluidsisolatieplaten, akoestische plaat, 30 x 30 x 0,9 cm, wit
  • Akoestiek: onze akoestische platen absorberen geluiden, verminderen de...
  • Ontwerp: vierkant design, past elk stuk decoratief en past bij elkaar, voor een...
  • Montage: onze akoestische platen zijn zelfklevend en kunnen heel eenvoudig...
  • Hoogwaardig: de geluidsisolatie bestaat uit niet-giftig en recyclebaar...
  • Veelzijdig: onze akoestische platen zijn ook optimaal geschikt voor...
ETT Noppenschuim voor boxen/akoestisch schuim 100 x 50 x 3 cm
  • Noppen-/vleehoogte: 15/15 mm totale hoogte 30 mm
  • Dichtheid 25 kg/m³
  • Staafhardheid 44,0
  • Kleur: antraciet
  • Ökotex-standaard 100/LGA getest op schadelijke stoffen
stuks akoestisch schuimplaten, 30 x 30 x 2,5 cm, geluidsisolatie met hoge dichtheid, vuurvast, geluidsisolerend, schuim met ruisonderdrukking, voor opnamestudio's, kantoor, thuisstudio's (zwart) (2.5*30.5*30.5cm)
  • Eenvoudig te installeren: ze kunnen worden gebruikt als akoestische afdekking...
  • Modieus: deze akoestische schuimpanelen zijn ontworpen als een unieke driehoek...
  • Hoogwaardig materiaal: het geluidsisolatiepaneel is gemaakt van...
  • Veelzijdige gebruiksmogelijkheden: deze geluiddempende schuimpanelen kunnen...
  • Afdekoppervlak: 12 stuks beslaat 3,5 m², elke tegel is 0,1 m² van 2,5 cm dik...
Alubutyl mat, 50 x 400 cm, zelfklevend, anti-drone, voertuigisolatie, 2 mm, geluidsisolatie voor auto, geluidsisolatie en butylrubber
  • Het materiaal Vibrofiltrr wordt gebruikt voor de vorming van een waterdichte...
  • Het geluidsisolerende materiaal heeft een meerlaagse structuur en bestaat uit...
  • VIBROFILTR heeft hermetiserende eigenschappen, heeft een goede corrosieweerstand...
  • Trillingsbescherming "Vibrofiltr". Het materiaal wordt gebruikt in voertuigen,...
  • Dikte van de butyllaag: 2,0 mm (+/- 0,1 mm) Dikte van de aluminiumfolie: 0,1 mm...
Noico rood 4 mm 1,7 m² auto warmte en geluidsisolatie akoestisch schuim
  • Noico 4 mm is een polyethyleenschuim met gesloten cellen dat het beste...
  • Noico 4 mm geluids- en warmte-isolatie heeft een kleeflaag als montagehulp....
  • Het in het product gebruikte geluidsisolerende materiaal beschikt over...
  • De bedrijfstemperatuur van het materiaal is gelijk aan die van rubberen ruimtes...
  • Technische specificaties van het materiaal: zelfklevende PE-schuimmatten met...