Hoe Maak Je Met Chocolade Bedekte Koffiebonen

Toen ik jong en onschuldig was, besloot ik indruk te maken op mijn eerste date door me aan te melden voor een wandeling van 50 kilometer.

Die dag was een succes want ik at koffiebonen voor energie.

Sindsdien weiger ik elke fysieke uitdaging aan te gaan zonder een goede voorraad van deze kleine energiecentrales.

Dit hele recept voor koffiebonen helpt je elke uitdaging aan te gaan, of het nu gaat om een lange wandeling of het vinden van het perfecte kerstcadeau.

Ik zal je begeleiden bij het maken van met chocolade omhulde koffiebonen, zodat ook jij kunt overleven wat het leven je ook brengt.

Met Chocolade Bedekte Koffiebonen

  • Bereidingstijd: 5 minuten
  • Kooktijd: 4 minuten (plus 1 uur koelkasttijd).
  • Totale tijd: 1 uur en 9 minuten

Beschrijving

Zelfgemaakte met chocolade omhulde bonen zijn de ultieme traktatie! Een hap bittere koffie in combinatie met een mondvol romige, zoete chocolade is op elk moment de perfecte snack.

  • gramchocoladereep
  • 1/3kop koffiebonen
  • cacaopoeder (optioneel topping)
  • poedersuiker (optioneel topping)
  • gemalen noten (optioneel topping)
  • Kokosvlokken (optioneel topping).
  • Gevriesdroogd bessenpoeder (optioneel topping).
  • gesmolten witte chocolade (optioneel topping)
  • Een dubbele boiler of een magnetron met een magnetronbestendige container
  • Een maatbeker
  • Een vork
  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies:

  1. Breng het water in de dubbele ketel of steelpan aan de kook en laat het sudderen. Breek de chocolade in stukjes en voeg deze toe aan de kom van de dubbele ketel

  2. Roer continu tot je een kom gladde, vloeibare chocolade hebt

  3. Roer de koffiebonen erdoor en haal de chocolade van het vuur.

  4. Til elke afzonderlijke koffieboon op met behulp van de vork en laat de overtollige chocolade eraf druipen. Leg de bonen op de met bakpapier beklede bakplaat

  5. Zet de bonen minimaal een uur in de koelkast of vriezer om af te koelen

  6. Optioneel:Voeg een tweede laag chocolade toe

  • Categorie: Dessert
  • Amerikaanse keuken

Heb Je Dit Recept Gemaakt?

Deel een foto en tag ons – we kunnen niet wachten om te zien wat je hebt gemaakt!

Wat Je Nodig Hebt

Het ingrediënt dat nodig is voor met chocolade omhulde koffiebonen kan niet eenvoudiger zijn, je hebt alleen chocolade en koffiebonen nodig.

Het eindproduct kan worden beïnvloed door de keuze van iemand.

U vindt een breed scala aan chocoladerepen van hoge kwaliteit, en bijna alle zullen in dit recept werken.

De traditionele optie is halfzoete of donkere chocolade die heel goed samengaat met koffie.

Deze kunnen gemakkelijk worden vervangen als je de voorkeur geeft aan witte chocolade of romige melkchocolade.

Chocolade met een smaakje is ook goed, op voorwaarde dat de materialen in de chocolade (noten of gedroogde vruchten, enz.) niet in grote stukken zijn.

Probeer voor een kick een reep pure chocolade met chilismaak, een reep met muntchocolade voor een winterse smaak of een reep met witte chocoladekoekjes en room voor extra zoetheid.

Uw bonenkeuze heeft minder invloed op het smaakprofiel dan de keuze van chocolade, maar is nog steeds een belangrijke factor.

Kies voor een medium tot donkere branding die iets meer bitter zal zijn om de chocoladezoetheid te compenseren.

Een goede vuistregel is om donkere chocolade te combineren met lichtere braadstukken en vice versa. Gearomatiseerde bonen zoals vanille of hazelnoot kunnen ook met succes worden gebruikt.

PRO TIP : Het is gemakkelijk om je eigen dubbele boiler te maken door een glazen of metalen kom op een pan met kokend water te plaatsen.

Hoe Maak Je Met Chocolade Bedekte Koffiebonen

Nu je alle ingrediënten hebt, volgen hier onze stapsgewijze instructies:

1. Chocolade Smelten

Breng het water in een dubbele ketel of pan aan de kook en zet het vuur dan laag. Breek de chocolade in stukjes en voeg deze toe aan de kom van de dubbele boiler.

Roer continu tot je een kom gladde, vloeibare chocolade hebt. Je kunt dit mengsel ook in stappen van 30 seconden in de magnetron zetten, tussendoor roeren.

TIP VOOR EXPERTS Door chocolade rechtstreeks te verhitten, kan deze schroeien of verbranden. Dit kan leiden tot een bittere smaak en een ongewenste textuur.

2. Bedek De Koffiebonen

Haal de chocolade van het vuur en roer de koffiebonen erdoor.

Elke boon moet bedekt zijn met chocolade en bonen mogen niet samengeklonterd worden.

Laat de chocolade afkoelen voordat je doorgaat naar de volgende stap. Als u de chocolade een beetje laat afkoelen, wordt deze net genoeg dikker om een dikkere laag op de koffiebonen te geven.

3. Scheid De Koffiebonen

Hoewel deze stap niet moeilijk is, kan het tijdrovend zijn. Vergeet niet dat uw inspanningen goed zullen worden beloond.

Til elke afzonderlijke koffieboon op met behulp van de vork en laat de overtollige chocolade eraf druipen.

TIP VOOR EXPERTS Als deze stap te lang duurt of als je even moet pauzeren, kan de gesmolten chocolade opnieuw beginnen op te stijven. Leg het gewoon een paar seconden terug boven het kokende water om het weer te laten smelten.

Leg de boon op de met bakpapier beklede bakplaat.

TIP VOOR EXPERTS: Als je zin hebt om creatiever te worden met je smaken, of als je deze bonen cadeau wilt doen en je wilt dat ze er wat feestelijker uitzien, overweeg dan om in dit stadium wat toppings toe te voegen terwijl de chocolade nog vloeibaar is. Je bent vrij om creatief te zijn.

4. Koel De Bonen

Zet de bonen maximaal een uur in de vriezer of koelkast om af te koelen.

De chocolade moet zo hard zijn geworden dat je de bonen in een kom of bak kunt doen. Bewaar de bonen in de koelkast of vriezer.

PRO TIP: Koffiebonen kunnen een gezonde snack zijn als ze met mate worden geconsumeerd. Ze bevatten meer antioxidanten dan gezette koffie en zorgen voor een sterkere cafeïneboost.

5. Voeg Een Tweede Laag Chocolade Toe (optioneel)

U kunt de hoeveelheid koffiebonen met chocolade verhogen door stap 1 t/m 4 te herhalen. U kunt verschillende soorten chocolade in lagen aanbrengen.

TIP VOOR EXPERTS: Je vraagt je misschien af hoe commerciële met chocolade omhulde bonen hun glans krijgen. Dit is eigenlijk het resultaat van een lakspray die voor de gemiddelde thuiskok niet beschikbaar is. Maak je geen zorgen! De smaak en textuur zullen precies hetzelfde zijn.

Laatste Gedachten

Zelfgemaakte chocolade bonen zijn een bijna perfecte traktatie. Bekijk onze ultieme lijst met desserts op basis van koffie voor meer ideeën

Geniet van een hap bittere chocolade met een kopje zoete, romige koffie. Dit is het perfecte tussendoortje om de feestdagen door te komen.

Wees creatief met uw keuze van chocolade of koffiebonen om deze smakelijke hapjes voor elke gelegenheid aan te passen.

Deze les was een succes. Heb je zoveel verrukkelijke chocoladekoffiehapjes gegeten dat je je ogen nauwelijks op deze woorden kunt concentreren?