Hoe te brouwen?

Eenvoudig Recept Voor Ijskoude Mokka

Dit recept helpt je om te voorkomen dat je te veel uitgeeft aan je koffie-uitspatting of wekelijkseerrr je dagelijkse koffie. Het is letterlijk zo eenvoudig als 1 2 3. Een paar eenvoudige ingrediënten en een paar goede shakes maken een mokka heerlijk en minder duur!

Dit is een geweldige manier om je vrienden te trakteren! Je kunt je pot koffie altijd de avond van tevoren zetten en vervolgens in de koelkast zetten, zodat je koffie koel is en klaar voor een ijskoude ochtendtraktatie!

Hoe Maak Je Het?

Hier is een korte samenvatting van het recept, maar ga verder op de pagina voor gedetailleerde foto’s en stapsgewijze instructies.

Laten we beginnen met het verzamelen van uw ingrediënten. Kop melk (ik gebruikte heel), een kop sterke gezette koffie of cold brew geconcentreerd, twee goede scheuten chocoladesiroop (meer of minder afhankelijk van je voorkeur), een glazen pot met ijsdeksel en slagroom (optioneel).

Spuit je chocoladesaus in een lege glazen pot.

Giet het ijs over je koffie. Omdat we gelijke hoeveelheden koffie en melk gebruikten, gebruikten we onverdund cold-brew concentraat. Je kunt de koffie verdunnen door een beetje water toe te voegen als je van wat meer smeuïg houdt.

Dek de kom af en schud even totdat de chocoladesaus volledig is opgenomen.

Serveer met chocomelk en slagroom.

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Eenvoudige Iced Mokka

Opbrengst:
Bereidingstijd : 5 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten

Drie simpele ingrediënten en een paar goede shakes en je hebt een heerlijke en veel goedkopere mokka! Zorg ervoor dat je je koffie de avond van tevoren in de koelkast laat afkoelen. Zo staat je koffie voor je klaar als je wakker wordt.

Ingrediënten

  • kop melk
  • Kopje sterke, koud gezette koffie
  • 2 flinke scheuten chocoladesiroop (meer of minder afhankelijk van je smaak).
  • Mason jar met deksel gevuld met ijs
  • Optioneel slagroom

Instructies:

    1. Doe je chocoladesaus in een glazen pot.
    2. Voeg het ijs toe.
    3. Voeg je koffie en melk toe aan de bovenkant.
    4. Dek de kom af en schud even totdat de chocoladesaus volledig is opgenomen.
    5. Top met slagroom en chocolademotregen en geniet ervan!

Voedingsinformatie: Opbrengst: 1 Portiegrootte: 1


Hoeveelheid per portie: Calorieën: 180 Totaal vet: 4 g

  • Hoe te brouwen?

    Bespaar een reis naar Cinnabon en test dit kaneelbroodje ijskoffie recept thuis! Het is als een broodje in je kopje, maar dan zonder de kers!

  • Koffie feiten

    Wat scheidt de latte echt van zijn basis, de espresso-opname? En welke past het beste bij jouw koffievoorkeuren? We zijn hier om al uw vragen over espresso versus latte te beantwoorden. Leer hoe ze worden gemaakt en wat ze onderscheidt. Bepaal vervolgens welke u wilt proberen.

  • Hoe te brouwen?

    Heb je iets nodig om je zoetekauw van koffie te buigen? De mokka is er! Hier leest u hoe u een mokka bij u thuis kunt maken.

  • Koffie feiten

    Een kant kiezen kan moeilijk zijn, vooral als beide kanten bijna identiek lijken. Dat is het geval met cappuccino’s en lattes.

  • Koffie feiten

    De laatste tijd lijkt er een discrepantie te bestaan tussen het jargon dat wordt gebruikt in koffieketens en dat in speciaalzaken. Deze ontkoppeling maakt het voor koffieliefhebbers en professionals moeilijk om onderscheid te maken tussen verschillende soorten espresso en melk. We zijn hier om je te helpen erachter te komen! Lees verder om de verdeling van macchiato versus latte te zien.