Wat Is Rok Steak?

Wat Is Rok Steak?

In deze post kijken we naar roksteak, een snit die wordt gewaardeerd door Amerikaanse slagers en chef-koks, maar niet zo algemeen bekend bij wereldeters.

Wat is roksteak?

Kortom, rokbiefstuk kan worden omschreven als een stuk rundvlees uit de oer, subprimal of oer van je middenrif.

Het bestaat voornamelijk uit spiervezels, met weinig bindweefsel en kan behoorlijk taai zijn als het niet goed wordt behandeld.

Dit is een dunne reep gemaakt van vlees en wordt meestal in één stuk geleverd. Deze snit is erg smaakvol vanwege het hoge vetgehalte en wordt meestal geserveerd in relatief dunne plakjes om het mals te maken.

Het wordt meestal gemarineerd met kruiden en ingewreven voordat het wordt gegrild, gestoofd, gebakken of geroosterd.

Sommige mensen dopen het vlees in ei en paneermeel voordat het wordt gekookt om de biefstuk knapperig te maken.

Roksteak wordt gewaardeerd om zijn vlezige smaak en magere textuur. Omdat het uit de maag van de koe komt, kan deze snede hard en taai zijn. Als het echter op de juiste manier wordt gekookt, kan het een heerlijke maaltijd voor u en uw gasten zijn.

Laten we eens nader kijken

Wat Is Rok Steak Precies?

Dus wat is roksteak precies? Het is een stuk rundvlees dat uit het middenrif komt. Het hecht zich aan de ribben en ondersteunt de inwendige organen van het dier.

Omdat het het lichaam van de koe ondersteunt, kan dit stuk vlees erg moeilijk zijn. Deze steak kan smaakvol en mals zijn als hij goed gaar is.

Deze bijzondere steak komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Het werd voor het eerst geserveerd in Amerika in een Argentijns Steakhouse, dat opende op Second Avenue in New York City.

De restauranteigenaren kregen te horen dat het vlees dat ze bestelden voor “ropa vieja” was (wat oude kleren betekent, want deze biefstuk moest als oude vodden uit elkaar zijn gescheurd).

Roksteak wordt vaak gemarineerd voor het koken vanwege de hardere textuur.

Dit kan helpen om een deel van de vleesvezels af te breken en er een malse, sappige steak van te maken die bijna in je mond smelt.

Roksteak kan worden omschreven als een verscheidenheid aan steaks gemaakt van dit deel van de koe.

Deze omvatten de onderstaande bezuinigingen;

  • Binnenrok steak de meest voorkomende en bekendste, oer van het bord gesneden.
  • Buitenrokbiefstuk alle onderstaande sneden zijn eigenlijk deze biefstuk, maar wordt specifiek buitenrokbiefstuk genoemd wanneer het uit de entrecote wordt gesneden.
  • Fajita vlees dit is wat je ziet in fajitas bij Tex-Mex restaurants.
  • Slagersbiefstuk Dit is een specifieke manier waarop slagerijen en slagers de verschillende roksteaks snijden. Elk van deze steaks kan een slagersbiefstuk worden genoemd als het op deze manier is gesneden.

Hoe Wordt Skirt Steak Het Best Gekookt?

Er zijn veel manieren om roksteak te bereiden. Het vlees kun je het beste minimaal een uur marineren in olijfolie, gehakte verse knoflookteentjes en zout voordat je gaat koken.

Dit geeft niet alleen smaak aan het vlees, maar maakt het ook malser.

Traditioneel wordt roksteak gegrild of geroosterd tot de gewenste temperatuur (rare tot medium-rare).

Je kunt deze steak ook in de pan bakken als je wilt, maar ik vind dat deze methode niet het beste resultaat geeft.

Rokbiefstuk koken is eenvoudig en duurt maar een paar minuten. Gemiddeld kook ik dit ongeveer 3-5 minuten aan elke kant.

Als je roksteak zeldzaam tot medium-rare kookt, zorg er dan voor dat je het tijdens de eerste kookronde slechts één minuut aan elke kant kookt.

Haal het van het vuur en laat het 1-2 minuten opwarmen.

Voor de tweede kookronde raad ik aan deze op middelhoog vuur te verwarmen. Hierdoor kan het vlees bruin worden en aan de buitenkant een korstje vormen.

Hoe Wordt Skirt Steak Het Best Bereid?

Het bereiden van roksteak is ook eenvoudig, zorg er gewoon voor dat je genoeg tijd vrijmaakt om alles wat je nodig hebt bij elkaar te krijgen, en zorg dan dat je kookmethode klaar is voor gebruik.

Je kunt steak grillen of aanbraden, maar je hebt ook de mogelijkheid om dunne reepjes roksteak te snijden en toe te voegen aan roerbakgerechten.

Kruid de roksteak ruim van tevoren met peper en zout. Je kunt ook elke rub gebruiken die je lekker vindt.

Anders dan dit, hoef je niet veel meer te doen om deze snede voor te bereiden.

Wat Is De Beste Manier Om Roksteak Te Serveren?

Bij het serveren van rokbiefstuk is het een goed idee om het over de draad te snijden om het gemakkelijker te maken om te kauwen.

Je kunt roksteak ook serveren in een wokpan, kebab of als beleg voor een broodje.

Persoonlijk hou ik van mijn steaks met friet en aardappelen of gegrilde groenten met een sausje.

Dit is echt persoonlijke voorkeur, maar deze steak wordt het best geserveerd met smaakvolle toppings en specerijen naar keuze.

Om de biefstuk een meer smaakvolle toets te geven, serveren veel mensen hem met chimichurri of roerbaksaus.

Zorg er ook voor dat je steakboter gebruikt om de biefstuk lekker mals te houden, dit is een belangrijke stap die velen vergeten.

Biefstukboter helpt al die sappen te verzegelen en smaakt hemels.

Is Rok Steak Duur?

De prijs van roksteak hangt grotendeels af van uw geografische locatie en van waar u de biefstuk koopt.

Roksteak is meestal rond de € 1,50 per pond.

Als je het de ene week echter niet in de uitverkoop ziet, probeer het dan de volgende week opnieuw, want de prijzen veranderen regelmatig.

Het is een geweldig idee om groot in te kopen als je deze steak in de aanbieding ziet, gooi hem dan gewoon in de vriezer en je hebt altijd een sappige steak voor jou en je gezin.

Worden Roksteaks Vaak Gevonden?

Roksteak vind je over de hele wereld, ook in Australië, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland en Nieuw-Zeeland.

In de Verenigde Staten wordt het meestal een slagersbiefstuk of een bavette genoemd.

Het wordt in het Verenigd Koninkrijk gewoonlijk een rok genoemd. Sommige Britse slagers noemen het echter een entrecote of mini-entrecote.

Nieuw-Zeeland en Australië noemen deze steak beide een entrecote. In alle drie de landen is het een van de goedkoopste steaks die er zijn, waardoor het ideaal is voor budgetvriendelijke familiediners.

Dit stuk rundvlees is een van de meest betaalbare in de vleeskoffer. Dit is ook een van je beste steaks.

Wat Is De Voedingswaarde Van Roksteak?

U zult blij zijn te weten dat roksteak weinig vet bevat, veel eiwitten bevat en een van de beste voedingsstoffen voor uw gezondheid is.

Niet alleen dat, maar deze steak is ook rijk aan ijzer, niacine en vitamine B-6. Deze drie voedingsstoffen zijn essentieel voor een goede gezondheid.

Hieronder vindt u de voedingswaarde-informatie voor één portie roksteak (85g).

  • Calorieën = 202
  • Vet = 12g
  • Verzadigd vet = 5g
  • Koolhydraten = 0g
  • Suikers = 0g
  • Eiwit = 21g

Deze steak is rijk aan eiwitten en laag in vet. Het is een geweldige keuze voor iedereen die probeert af te vallen.

Als je een eiwitrijk dieet volgt, is het zelfs een goed idee om deze biefstuk minstens één of twee keer per week te eten. Dit zal u toelaten om spieren op te bouwen en u te helpen effectiever calorieën te verbranden.

Hoewel het iets hoger is in calorieën, is dit een grote biefstuk die boordevol voedingsstoffen zit.

Deze steak is een goede keuze als je gezond wilt eten. U zult urenlang geen honger meer hebben nadat u klaar bent met eten.

Aanvullende Overwegingen

Deze steak heeft een taaie textuur en kan behoorlijk taai zijn.

Dat is waarom het werkt als een die goed samengaat met verschillende soorten marinades, vooral die met sterke smaken zoals sojasaus en gember om de vettigheid te doorbreken.

We raden aan om deze steak vijf minuten aan elke kant op middelhoog vuur te bakken als je niet van plan bent hem te marineren.

Voordat deze wordt gekookt, moet deze biefstuk mals worden gemaakt door erop te slaan met de achterkant van een koekenpan of door een vleesvermalser te gebruiken om erop te stampen.

Hierdoor wordt het vlees malser en kun je het makkelijker verteren.

Roksteak bevat enkele zeer gezonde voedingsstoffen, waaronder selenium, vitamine B12 en zink.

Koken met dit stuk vlees is echter niet zonder gevolgen.

Overmatig vet van deze steak kan zich ophopen op uw grill of koekenpan, waardoor kankerverwekkende stoffen kunnen ontstaan die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid.

Conclusie

Over het algemeen is rokbiefstuk een snee die kan worden genoten als onderdeel van een voedzaam dieet, maar het mag niet in overmatige hoeveelheden worden gegeten als je probeert om op je figuur te letten.

Dit is een geweldige steak om te grillen. Het is echter belangrijk om overtollig vet te verwijderen voordat u gaat koken.

Deze steak kan worden gebruikt als voorgerecht bij het diner of als snack in de middag.

Met zijn hoge eiwitgehalte is roksteak natuurlijk ook geweldig voor het maken van fajitas van rundvlees. Deze snit is ook geweldig om te snacken, waardoor het ideaal is voor achterklepfeesten en andere evenementen.

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om dit bericht te lezen, we zouden het op prijs stellen als je zou overwegen om dit bericht te delen met iemand die het van waarde kan vinden.