Biologische Versus Niet-biologische Koffie. Verschillen En Overeenkomsten

Oké vrienden, het is tijd om aan het werk te gaan en iets heel belangrijks te bespreken. Regelmatig consumeren van deze stof kan een aanzienlijke impact hebben op onze gezondheid.

In de afgelopen tien jaar heeft biologisch voedsel een voortrekkersrol gespeeld in zowel supermarkten als gezondheidstrends. Maar moeten we daar echt rekening mee houden als het om koffie gaat? Zijn biologische en conventionele koffie niet even goed? Laten we het uitzoeken.

Wat Is Biologische Koffie?

Biologische koffie kan als biologisch worden beschouwd als het wordt verbouwd zonder chemische meststoffen of synthetische meststoffen.

Er wordt gezegd dat je bent wat je lichaam eet, dus wees niet snel, goedkoop, gemakkelijk of nep. Het wordt er niet beter op als het om koffie gaat.

Als je geen kop koffie wilt drinken die is blootgesteld aan pesticiden, herbiciden, fungiciden en schadelijke meststoffen, dan is biologische koffie een zekere manier om de schoonste koffie-ervaring te garanderen en tegelijkertijd beter voor het milieu.

Sommigen zullen misschien beweren dat biologisch een rage is en dat eten en drinken over de hele wereld een bepaalde kwaliteit moeten behouden om te verkopen. Dit maakt het biologische label enigszins misleidend. Het is echter mogelijk om te stellen dat niet alle landen dezelfde voedsel- en drankvoorschriften hebben, waardoor biologische producten en produceren nog belangrijker worden.

In ieder geval denken we dat het beter is dan genezen. Als je wist dat je water besmet was met pesticiden, zou je geen glas water drinken. Dus waarom het risico lopen met je koffie?

Is Biologische Koffie Gezonder?

Niet-biologische koffie bevat meer dan 200 pesticiden die worden gebruikt op conventioneel geteelde koffieplanten. Het is ook een van de meest chemisch behandelde landbouwgrondstoffen ter wereld.

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Doordat de koffiebonen de hele dag in direct zonlicht staan, verzwakt het het immuunsysteem van de koffieplanten en worden ze vatbaarder voor insecten en ongedierte.

De boeren moeten dan grote hoeveelheden pesticiden en insecticiden rechtstreeks op de koffiebonen spuiten die onvermijdelijk in de drank belanden die mensen dagelijks drinken. Door dit proces kun je zien dat dit niet alleen schadelijk is voor onze gezondheid, maar ook giftig is voor de boeren die de koffie verbouwen.

Twee groepen van gezondheid worden beïnvloed door conventionele espresso- landbouw. De eerste zijn de arbeiders die de koffiebessen plukken en verwerken tijdens de teelt- en verwerkingsfasen. De tweede ben jij, de consument.

Misschien heb je ons artikel over Jacu bird coffee al gelezen. Het is uiterst gevaarlijk voor werknemers om de chemicaliën te gebruiken die worden gebruikt in de niet-biologische koffieteelt. Daarnaast kunnen ze zowel bij de koffieboeren als bij ons als consumenten zowel kortdurende als langdurige gezondheidsziekten veroorzaken.

Wat Is Het Verschil Tussen Biologische Koffie En Niet-biologische?

Als het gaat om biologische versus niet-biologische koffie, wat is dan het verschil en wie is de winnaar? Is het echt zo erg?

Je kunt zien dat niet-biologische koffie niet goed is voor degenen die het drinken, het verbouwen of in de buurt wonen waar het wordt verbouwd.

Laten we eens kijken naar de niet-biologische en biologische koffielandbouwprocessen.

Het belangrijkste verschil zit in die delen van het proces die we niet zien. Het landbouwproces.

Als het gaat om biologische landbouw, is de belangrijkste focus van de boer het nemen van beslissingen in alle stappen van het proces om de gezondheid van zowel het milieu als de consument te ondersteunen.

Een natuurlijke meststof is het eerste wat een biologische boer gebruikt. Dit is meestal iets dat afkomstig is van de koffiepulp zelf of van rundermest.

Hoewel biologische boeren in het begin niet zoveel plagen of insecten hoeven te bestrijden als conventionele boeren, zullen ze toch te maken krijgen met een soortgelijk onkruidprobleem.

Biologische boeren zullen natuurlijke methoden gebruiken om onkruid te verwijderen. Dit kan het onkruid afbranden met een aardgasbrander zijn, dieren gebruiken om het onkruid te eten of zelfs een beetje elleboogvet gebruiken om het onkruid met de hand te verwijderen.

Een conventionele boer begint zijn/haar proces met het ontsmetten van de grond om alle natuurlijk voorkomende fungiciden te verwijderen. De volgende stap is om de grond te bemesten met een zwaar beladen chemische meststof op petroleumbasis. De koffiezaden worden vervolgens gedrenkt in insecticiden en fungiciden voordat ze worden geplant. Zodra de zaden zijn geplant, wordt een andere chemische stof aan het irrigatiewater toegevoegd om ongedierte weg te houden. Een conventionele boer zal onkruidverdelgingsmiddelen op de koffieplanten sproeien zodra ze zijn ontkiemd.

Wat Maakt Biologische Koffie Beter?

Als het om biologische koffie gaat, staat buiten kijf dat schonere bonen ook gelijk staan aan schonere lucht, water en land. Dit komt omdat er geen synthetische meststoffen of chemicaliën worden gebruikt bij het produceren van de koffie.

Hoewel conventionele koffie nog steeds zijn gezondheidsvoordelen behoudt onder het gebruik van pesticiden, bevatten biologische koffiebonen meer voedingsrijke antioxidanten. Sommigen beweren zelfs het verschil te proeven.

Uiteindelijk is het belangrijk om te weten hoe je koffie wordt verbouwd. We willen allemaal koffie kopen die op een verantwoorde manier is ingekocht. Ervoor zorgen dat uw biologische producten echt zijn door te verifiëren dat ze biologisch gecertificeerd zijn, garandeert de hoogste vorm van biologische integriteit.

Decaf Versus Normaal

Ah, ja, het is terug naar het oude verhaal van gewone koffie versus cafeïnevrij. Dus, kan biologische koffie cafeïnevrij zijn? Absoluut.

Decafkoffie wordt traditioneel gemaakt met chemische oplosmiddelen. Dit kan kanker en andere ziekten veroorzaken. Biologische cafeïnevrije koffie heeft geen van deze risico’s omdat het Zwitsers water als oplosmiddel gebruikt in plaats van een chemisch oplosmiddel om de cafeïne te verwijderen.

Voordat je op een vliegtuig stapt om wat water uit Zwitserland te halen, is het belangrijk op te merken dat gezuiverd bronwater voldoende is. De techniek is pas vernoemd naar de Zwitsers sinds deze in 1933 in Zwitserland werd ontwikkeld.

Is Biologische Koffie Nodig?

Het korte antwoord is ja.

Om een beetje perspectief op dit probleem te krijgen, heeft Travel Vlogger M Dexter Wow een uiterst informatieve en interessante video uitgebracht over biologische koffie die hieronder is gelinkt.

In deze aflevering interviewt hij Chemist en Ph.D. Jim Johansen over het onderwerp biologische koffie en de effecten van pesticiden op het milieu, de gezondheid van boeren en consumenten.

  • Koffie feiten

    Als je een van de ongelukkige 3 op 10 bent, vraag je je ’s ochtends Joe af: “Waarom laat ik me poepen door koffie?” Koffieliefhebbers, wees niet bang om het te vragen. Lees verder voor het waarom van de zaak en enkele handige tips om het probleem op te lossen (zonder badtissue).

  • Bekijk onze lijst met de beste Mexicaanse koffiemerken die veel verschillende smaken, braadstukken, melanges, texturen en nog veel meer bieden.

  • Wil je een gezondere keuze voor je koffie? Purity Coffee geeft je alle antioxidanten, voedingsstoffen en vitamines die je nodig hebt. We kregen de kans om deze koffie zelf te proberen, en je kunt onze recensie ervan hier lezen!

  • Koffie feiten