Koffiedesserts 15 Geestverruimende Ideeën

Een lekker kopje koffie na een maaltijd geeft je een compleet gevoel. Dit geldt ook voor desserts, dus het lijkt niet meer dan normaal om de geneugten van Joe te combineren met de decadentie van het dessert. Niet alle koffiedesserts zijn gelijk gemaakt. Je kunt koffie toevoegen aan een accentnoot of het centraal laten staan.

Ja, je zou gewoon koffiebonen kunnen eten als een holbewoner, maar waarom zou je jezelf aan zo’n wreedheid onderwerpen als je ze in chocolade zou kunnen omhullen, of beter nog, een van deze geweldige recepten opkloppen. Het is tijd om het op te voeren We hebben een lijst samengesteld met 15 van de beste recepten voor koffiedesserts, en er is echt voor elk wat wils.

1. De Affogato

In het Italiaans betekent Affogato verdronken. Dit dessert is perfect voor liefhebbers van ijskoffie.

Methode

  1. Doe het ijs in een kom. Espresso erin gieten. Genieten van.

Ja, dat is echt alles!

Dit gerecht is bijna de definitie voor minimale inspanning en maximale beloning. Het draagt gewoon bij aan dat gevoel van verliefd worden op de verrukkingen die dit gerecht elke keer dat het wordt geserveerd, brengt.

Voeg wat crunch toe aan je romigheid voor een speciale afwerking van een maaltijd. Gebruik verkruimelde amarettikoekjes, biscotti, gehakte noten, of volg het advies van Jamie Oliver en de Food Buskers en maak een gebrande koffieboon bros.

2. Cappuccino-ijsjes

Cappuccino-ijsjes zijn een geweldige zomertraktatie. Ze zijn eenvoudig te maken en moeten van tevoren worden gemaakt, zodat je meer tijd hebt om met je gasten door te brengen.

Je kunt dit veganistisch maken. U kunt amandelmelk vervangen door de glucosestroop of geraffineerde suiker. Gebruik in plaats daarvan agavenectar.

Ingrediënten

  • 1 kop (250 ml) espresso
  • kopje suiker
  • 2 eetlepels glucosestroop
  • 1 kopje melk
  • tl vanille-extract
  • 1 tl kaneel

Methode

  1. Espresso zetten
  2. Combineer alle ingrediënten in een steelpan. Verwarm zachtjes tot de suiker is opgelost.
  3. Laat afkoelen en giet in vormen voor ijslollystokjes.

Maak ze minimaal een dag van tevoren.

3. Mokatines

Mokatines zijn vierkanten gemaakt van koffietaart. Gemaakt van lagen genoise ingeklemd met koffieglazuur, de zijkanten zijn bedekt met geroosterde amandelen. Het koffieglazuur is bedekt met een pool van koffiebotercrèmerozetten.

Om een Mokatine er perfect uit te laten zien, is echte vaardigheid vereist.

Je zou een blogpost kunnen schrijven waarin de Mokatines-instructies worden beschreven. Er zijn drie kers om te genoise . Het is niet makkelijk. In plaats van u een ingekorte versie te geven, wijs u naar het Bake-Off-recept

Deze video van Colin Starfish neemt je stap voor stap mee door het proces.

4. Koffie Macarons

4 Koffie Macarons

Macarons zijn verrukkelijke, naar amandel geurende, zoete hapjes die onlangs opnieuw zijn uitgevonden met fruit, noten, chocolade en natuurlijk koffie. Ze zijn van nature glutenvrij . Deze bevat zowel koffie in de macaron als de ganache.

Het begint allemaal met hele geblancheerde amandelen, die afkomstig zijn uit Californië, ’s werelds grootste amandelcentrum. Ze worden vervolgens gemalen met banketbakkerssuiker. Om macarons hun delicate kleuren te geven, worden eiwitten geklopt om pieken te vormen. Er worden ook natuurlijke voedingskleurstoffen toegevoegd.

Ingrediënten

Macarons maken

Methode

  1. Klop in een schone kom de eiwitten en de basterdsuiker tot stijve pieken. Zeef poedersuiker en amandelen in de kom om klontjes te voorkomen.
  2. Deze moeten langzaam door het eiwitmengsel worden gevouwen. Voeg espresso beetje bij beetje toe. Schep het mengsel in een spuitzak. PRO TIP: Gebruik pintglas om de spuitzak vast te houden tijdens het vullen.
  3. Bedek bakplaten met antiaanbakpapier of bakpapier. Spuit kleine cirkels van het mengsel op perkamentpapier. Gebakken macarons smeren niet te veel uit; er zit een heel klein gat tussen.
  4. Als je klaar bent, tik je de bakplaat een paar keer op het werkblad om luchtbellen te laten ontsnappen.
  5. Laat macarons 20-40 minuten staan, of tot ze een mooie korst krijgen; ze moeten voor het bakken droog aanvoelen. Bekijk hieronder een video van een professionele piping macarons.
  6. Verwarm de oven voor op 150/300. Verhit de room in de pan tot het kookt, haal dan van het vuur en voeg espresso en chocolade (in stukjes) toe.
  7. Wacht een paar seconden tot de chocolade is gesmolten en roer dan tot het een glanzende ganache vormt. Laat afkoelen.
  8. Bak de macarons 20-25 minuten. Als ze gedeeltelijk zijn afgekoeld, moeten ze gemakkelijk van het perkament kunnen komen. Breng over naar een koelrek.
  9. Als de ganache eenmaal is afgekoeld, verdeel je de ganache over de ene macaron en sandwich hem vervolgens met een andere.

Eet ze niet allemaal tegelijk

5. Koffiebrownies

5 Koffiebrownies

Warm geserveerd met ijs, of koud met een kopje Joe, brownies passen uitstekend bij koffie . Dit recept combineert chocolade en koffie, voor een vleugje fudgy goedheid. Gooi er gehakte walnoten in en je hebt een smaaksensatie om elke maaltijd te beëindigen.

Door de smaak van koffie aan elk chocoladerecept toe te voegen, krijgt het een automatische boost. Deze twee smaken waren bedoeld om samen te zijn.

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 375/190. Smelt boter en chocolade au bain-marie (dubbele ketel). Meng in een kom bloem, bakpoeder, espressopoeder en zout.
  2. Klop de eieren, suiker en vanille in een aparte kom licht en luchtig. Voeg vanille toe. Voeg eieren toe aan het chocolade- en botermengsel; samenvouwen.
  3. Meng droge ingrediënten door elkaar.
  4. Meng de gehakte noten erdoor. Bak gedurende 25 minuten.

Het is klaar wanneer het midden terugveert wanneer erop wordt gedrukt.

6. Veganistische Koffiegelato

6 Veganistische Koffiegelato

Italiaans koffie-ijs is rijk en romig met de juiste hoeveelheid bite om te voorkomen dat het te zoet wordt. Als je een veganistisch leven leidt, is kokosmelk het enige dat romig ijs produceert.

Je kunt dit recept met of zonder elektrische ijsmachine maken, maar het is veel gemakkelijker om er een te gebruiken.

Methode

  1. Combineer ingrediënten in een pan. Verwarm op laag vuur, roer tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen.
  2. Giet in de ijsmachine en volg de instructies van de makers.
  3. Als je geen ijsmachine hebt, haal de gelato dan elke 30-45 minuten uit de vriezer en klop met een handmixer. Herhaal tot het volledig bevroren is.

Alternatieven: Voeg een kopje pure chocoladeschilfers toe voor een extra-toegeeflijk dessert. Als je geraffineerde suiker wilt vermijden, vervang dan een gelijkwaardige hoeveelheid agave-nectar.

7. Mokka-meringuetaart

7 Mokkameringuetaart

Geïnspireerd door smores, heb je geen kampvuur nodig om hiervan te genieten. Dit dessert heeft een crackerkorst uit Graham, of een digestief koekje voor Britten. Het heeft een rijke vulling van donkere chocolade en sterke espresso en luchtige meringue.

Ingrediënten

Korst

  • 9 volkoren crackers (ongeveer 150 g)
  • 2 eetlepels slagroom
  • 2 eetlepels Nutella
  • 28 gram bitterzoete chocolade
  • 1 el boter

Mokka vulling

  • Halfzoete chocolade 340g
  • 2 el ongezouten boter, in kleine blokjes gesneden
  • 1 kopjes slagroom
  • 2 el fijngemalen koffie

Meringue

Methode

  1. Doe crackers in zakken met ritssluiting en vermaal ze tot kruimels met het uiteinde van een deegroller. Of je kunt ze lichtjes in een blender/keukenmachine verwerken.
  2. Smelt boter, chocolade, Nutella en melk in een kleine steelpan. Laat afkoelen en voeg dan de room toe.
  3. Giet het mengsel in de kruimels en meng goed. Druk op de bodem van de taartvorm en laat 30 minuten afkoelen.
  4. Maak de vulling: breng de room aan het kookpunt en haal van het vuur. Voeg chocolade, koffie en boter toe.
  5. Laat even smelten en mix dan tot een gladde massa. Laat afkoelen, plaats in een korst en zet terug in de koelkast.
  6. Mix de eiwitten met een vork tot je stijve pieken krijgt.
    PRO TIP: Je kom moet zorgvuldig schoon en droog zijn, anders zal het eiwit niet kloppen. Een snufje wijnsteen helpt het eiwit op te stijven.
  7. Voeg de basterdsuiker beetje bij beetje toe tot alles gemengd is. Het moet er glad en glanzend uitzien. Weet je niet zeker hoe stijve pieken eruit zien? Bekijk hieronder een video van Everyday Food en twijfel niet langer!
  8. Voeg meringue toe aan de bovenkant van de taartvulling. Gebruik de achterkant van een lepel om ruwe pieken te maken.
  9. Als je er een hebt, gebruik dan een keukenbrander om meringue bruin te maken. Als dat niet het geval is, plaats de taart dan onder de voorverwarmde grill en let goed op om aanbranden te voorkomen.

Alternatief: Voeg slagroom toe om een mokka-roomtaart te maken.

8. Cappuchiapudding

Dit dessert is ook een geweldige opkikker om je dag te beginnen. Mokka Chia Pudding zit boordevol hersenverhogende effecten van koffie en superfood chia om je een vol gevoel te geven en is gemakkelijk te maken.

Veganistisch maken? Gebruik amandelmelk in plaats van koemelk voor een veganistische versie van dit dessert. Amandelmelk is niet zo gemakkelijk op te schuimen als koemelk, dus het kan moeilijker zijn om de cappuccino-look te bereiken.

Methode

De hoeveelheden in dit recept zijn goed voor één portie, maar het schaalt gemakkelijk op.

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar en roer. Laat 10 minuten afkoelen en roer dan om te voorkomen dat de chiazaden gaan klonteren. Laat het minstens een nacht rusten.
  2. Serveer door de melk toe te voegen aan een kopje cappuccino. Om het een meer authentieke uitstraling te geven, bestuif je het met cacao.

Alternatief: Top met yoghurt, of een zuivelvrij yoghurtalternatief.

9.

Koffiemousse

Een mousse is een heerlijke afsluiter van een maaltijd. Je hebt niet veel mousse nodig om je honger te stillen. Laat je mousse opvallen door hem in chocoladecups te serveren. Deze zien er geweldig uit en de smaakcombinatie is heerlijk.

Methode

  1. Strooi gelatine over de koffie en laat twee minuten staan om te bloeien. (Het is een beetje anders dan een koffiebloei)
  2. Verwarm de koffie zachtjes in een magnetron of pan totdat deze volledig is opgelost.
  3. Klop de eiwitten in een schone kom tot stijve pieken. Aan de kant zetten.
  4. Mix de suiker en de eidooiers in een kom in 4 minuten licht en luchtig. Voeg het koffie- en gelatinemengsel toe.
  5. TIP: Room klopt beter als room, kom en garde allemaal ijskoud zijn.
  6. Spatel de room beetje bij beetje door het koffiemengsel en draai de kom bij elke vouw iets om. Wanneer gecombineerd, herhaal met losgeklopt eiwit.

Je hebt twee opties: laat het mengsel afkoelen in serveerschalen, of plaats het in de koelkast in de mengkom. Als je klaar bent om te eten, schep het dan in chocoladekopjes of een andere serveerschaal.

Vegetarisch of veganistisch? Vervang je favoriete vegetarische gelatine-alternatief. Lees de verpakking om er zeker van te zijn dat u de juiste hoeveelheid gebruikt.

10. Koffie Profiteroles

Traditioneel omhuld met chocolade en gevuld met slagroom, zijn deze heerlijke kleine bladerdeegsoesjes niet zo lastig te maken als je zou denken. Deze versie maakt gebruik van een koffiesmaakroom en een koffieglazuur, wat een bittere noot geeft om door de rijke combinatie van gebak en room te snijden.

Ingrediënten

Choux Gebak

  • 60 g ongezouten boter in stukjes gesneden
  • Kopje water
  • Kopje bloem
  • 3 eieren, losgeklopt

Vulling

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 400/200. In een pan warm water en boter tot het smelt. Zet het vuur lager en voeg dan bloem toe. Goed mengen.
  2. Blijf roeren tot het mengsel los begint te komen van de zijkant van de pan. Haal dan van het vuur en laat een paar minuten afkoelen.
  3. Roer dan beetje bij beetje het losgeklopte ei erdoor tot het mengsel gemakkelijk van de lepel valt. Je zou ongeveer 2 eetlepels ei moeten hebben.

Klinkt een beetje ingewikkeld?

Gordon Ramsay laat zien hoe je ze maakt op The F Word.

Nu kun je het deeg in een spuitzak doen en kleine rondjes soezendeeg spuiten om elke soesje te maken.

Als je niet zo de moeite neemt om ze gelijk te krijgen, kun je ongeveer 2 eetlepels mengsel op elkaar stapelen. Bestrijk vervolgens de rest van het eiermengsel en bak in 5-10 minuten goudbruin.

PRO TIP: Om je soesjes knapperig te houden, prik je ze door met een mes of satéprikker om de stoom uit de holte in het midden te laten ontsnappen.

Om de room te maken, voeg je de koffie en de room toe aan een kom en klop je met een elektrische mixer. Voeg langzaam de poedersuiker toe tot er stijve pieken ontstaan. Spuit de room in het deeg.

Je kunt de gebakjes versieren als ze gevuld zijn. Maak dat eenvoudig door voldoende espresso toe te voegen om de poedersuiker de juiste consistentie te geven.

Te dun, het loopt zo van de soesjes af!

Voor een meer luxe dessert, stapel de soesjes in een piramide. Giet vervolgens de icing erover om een mooi middelpunt te creëren.

11. Semi-Freddo-koffie

11 SemiFreddokoffie

Dit Italiaanse dessert is een soort bevroren mousse. Hoewel het vergelijkbaar is met ijs, heeft het meer een opgeklopte textuur. Er zijn veel varianten van semifreddo, maar de nadruk lag natuurlijk op de koffievariant.

Zo breng je meer tijd door met je gasten.

Ingrediënten

  • 1 el espressopoeder
  • 1 el koffielikeur (Tia Maria, Kahlua of vergelijkbaar)
  • 4 grote eieren, apart
  • 100 g basterdsuiker
  • 300 ml slagroom
  • 100 g chocoladehoningraat, fijngehakt

Een siliconen bakvorm van 1 liter (1 liter) is de beste vorm om te gebruiken. Je kunt een gewone broodvorm ook bekleden met huishoudfolie als je die niet hebt.

Methode

  1. Meng in een kom likeur, espressopoeder, eidooiers en suiker. Goed mengen.
  2. Klop de room in een andere kom tot er zachte pieken ontstaan.
  3. Klop in een aparte kom de eiwitten tot ze stijve pieken vormen. Spatel de room voorzichtig door het koffiemengsel en spatel dan de eiwitten erdoor.
  4. Meng de chocoladestukjes met het mengsel.
  5. Giet het mengsel in de vorm en vries in. Het mengsel is maximaal zes weken houdbaar. Als u niet van plan bent het meteen te gebruiken, wikkel dan folie in folie om vriesbrand te voorkomen.

Haal de diepvriesproducten uit de vriezer en haal ze uit de verpakking. Snijd in stukjes en garneer met chocoladekrullen of een mokkasaus, of met chocolade omhulde koffiebonen .

12. Minikoffie En Walnotentaarten

Koffie- en walnotentaarten hebben een charmante vintage charme, maar deze miniversies zijn bijgewerkt.

De smaken zijn niet voor niets blijven bestaan: het wordt vaak genoemd als een van de beste cakerecepten met koffiesmaak . Het is belangrijk op te merken dat de meeste recepten voor koffiecakes met koffie kunnen worden geserveerd en niet ermee worden gemaakt .

Een feest zonder taart is precies dat: een samenzijn. Julia Kind

Ingrediënten

  • Walnoothelften, ter decoratie

Botercrème

  • 170 g ongezouten boter
  • 340 g poedersuiker
  • 3 el oploskoffie in 1 el water
  • 170 g ongezouten boter
  • 340 g poedersuiker
  • 3 el espressopoeder in 1 el water

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 160.
  2. Meng alle ingrediënten in een kom tot alles goed gemengd is.
  3. Doe in een vierkante bakvorm van 23 cm en bak 25-30 minuten of tot de cake los begint te komen van de rand van de bakvorm. Laat afkoelen in het blik.
  4. Maak glazuur met een staafmixer of handmixer. Klop de boter tot hij zacht is en voeg dan langzaam de poedersuiker toe.
  5. Als het stijf begint te worden, voeg dan koffie toe. Als alle ingrediënten zijn gecombineerd, controleer dan de consistentie. Als het te stevig is, voeg dan een beetje melk of slagroom toe en klop opnieuw tot je de juiste textuur hebt.
  6. Snijd de cake in 16 stukken (4 x 4). Snijd vervolgens elk vierkant horizontaal. Vul met koffieroom. Voeg meer toe en werk af met een halve walnoot .

13. Japanse Koffiegelei

13 Japanse Koffiegelei

Er was eens koffiegelei in veel Engelse en Amerikaanse receptenboeken. Hoewel het in deze landen niet meer populair is, zijn de Japanners dol op koffiegelei. Jij kunt nu de eerste zijn die deze trend nieuw leven inblaast!

Dit is de Japanse versie voor gewone koffiegelei.

Ingrediënten

  • 2 kopjes koffie
  • 2 el suiker
  • 1 eetlepel gelatine (of een equivalente hoeveelheid vegetarische gelatine)
  • 4 eetlepels water

Methode

  1. Strooi gelatine over water. Laat 2-3 minuten bloeien.
  2. Verwarm de koffie en de suiker in een pan op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost, en verhoog dan het vuur tot het mengsel bijna kookt.
  3. Meng gelatine met water tot alles goed gemengd is. Giet in serveerschalen en koel tot ze gaar zijn.

Om het op Japanse wijze te serveren, plaatst u de gelei in een rechthoekige of vierkante container en snijdt u deze in blokjes.

14. Kaasplank Met Banaan En Koffiechutney

Deze zoetzure combinatie van bananenchutney en koffie geeft het een unieke smaak. Dit is een geweldige manier om warmte toe te voegen aan milde kazen en crackers.

Deze chutney gebruikt Xylitol in plaats van suiker. Het is geschikt voor mensen die een dieet met een lage GI proberen te eten

Ingrediënten

  • 3 bananen, in plakjes
  • 2 appels, in blokjes
  • 200 g pruimen, in blokjes gesneden
  • 200 ml appelciderazijn
  • 2 el espressopoeder
  • 100 ml appelsap
  • 200 ml water
  • 1 tl xylitol
  • 1 theelepel gemberwortel, geschild.
  • 1 tl mierikswortel, fijn geraspt
  • Hak 1 tl rode pepers fijn
  • tl vanille-extract
  • 2 el citroensap
  • 1 tl zout

Methode

  1. Combineer alle ingrediënten in een grote pan en breng aan de kook.
  2. Draai het vuur laag om te laten sudderen en kook ongeveer een uur. Roer regelmatig om plakken te voorkomen.
    Chutney moet worden gekookt totdat de azijnsmaak niet langer dominant is.
  3. Proef en pas de koffie en kruiden aan naar jouw voorkeur.

In een afgesloten pot is het maximaal een week houdbaar.

15. Tiramisu

tiramisu is misschien wel het meest bekende van alle koffiedesserts. Het combineert in koffie gedrenkte koekjes met laagjes crèmevulling .

Over het algemeen wordt aangenomen dat tiramisu voor het eerst werd geserveerd in Le Beccherie, in Treviso, Italië, in de jaren zestig. De inspiratie zou een ander Italiaans gerecht zijn, Zuppa Inglese, lagen spons en vla. Trifle, een Engels dessert, zou de creatie van dit dessert hebben geïnspireerd.

Er zijn nu veel variaties van tiramisu, zelfs sommige waarbij de koffie wordt uitgesloten ten gunste van andere smaken .

Waarom? Ik weet het niet zeker.

Methode

  1. Meng de eidooiers met de suiker met een elektrische mixer of klop tot het volume verdubbeld is. Laat een lintspoor achter wanneer ze op zichzelf zijn gevouwen.
  2. Voeg tegelijk de Marscapone toe en klop goed tussen de toevoegingen door.
    TIP: Je kunt hier desgewenst 60 ml koffielikeur, rum of Marsala-wijn aan toevoegen.
  3. Klop de eiwitten in een aparte kom tot ze zachte pieken vormen. Spatel de eiwitten door het mascarponemengsel.
  4. Doe een derde van het mengsel in een kom. Doe de lange vingers in de espresso en dek af met room.
  5. Herhaal dit en eindig met een laag crème. Zet minimaal een uur in de koelkast.
  6. Bestrooi vlak voor het serveren de bovenkant van het dessert met cacaopoeder.

Laatste Gedachten

Of het nu wordt gebruikt om de smaak te verbeteren of als hoofdevenement, u kunt nu de veelzijdigheid zien die koffie heeft wanneer het als dessert wordt gebruikt. Op deze pagina staan nog meer koffierecepten. Je kunt ook meer kruiden vinden in onze recepten voor koffiecocktails.