Papoea-Nieuw-Guinea Koffie. Afkomstig Uit De Koffietuinen

Papoea-Nieuw-Guinea is een land in Oceanië. Het is ook het op twee na grootste eilandland ter wereld. Het werd in 2011 geclassificeerd als de op zes na snelst groeiende economie en als een van de meest cultureel diverse landen ter wereld.

Het is ook een van de meest landelijke landen ter wereld, dus landbouw speelt een belangrijke rol in de economie van het land. Koffie is de grootste verdiener van vreemde valuta van het land geworden. Papua Coffee is verantwoordelijk voor een groot deel van de koffieproductie in de wereld. Daarmee is het een belangrijke speler op het internationale koffiepodium.

Ben je dol op unieke koffies van over de hele wereld? Atlas Coffee Club brengt een wereldreis met koffie tot aan je voordeur. Klik hier om 50% korting te krijgen op je eerste box.

Koffie: Een Recente Toevoeging

De eerste koffieplantage van het eiland was in 1926/1927, toen Jamaica Blue Mountain-koffiebonen werden geplant. Eveneens in 1926 werden in de uitlopers van de zuidoostelijke nederzetting Sangara 18 commerciële plantages opgericht. Dit was een cruciale stap in het begin van de commerciële koffieproductie in 1928.

In de jaren vijftig legde de Papua-regering contacten met de inheemse stammen van het eiland en zag het potentieel voor Papoea-Nieuw-Guinea om te gedijen. Ze moedigden deze stammen aan om koffietuinen te beginnen . Deze nieuwe koffietuinen waren kleine, toegewijde percelen alleen voor het verbouwen van Papoea-Nieuw-Guinea koffiebonen.

De volgende decennia leidden tot een ontwikkeling in de infrastructuur rondom de koffieproductie. Papoea-Nieuw-Guinea kende in de jaren 70 een enorme omzetstijging als gevolg van de teruglopende productie in Brazilië. Dit was te wijten aan de tragische schade die vorst aan hun koffieplanten had aangericht.

Worstelt Met Productie

Het duurde niet lang. Er waren veel ups, downs en veranderingen in de jaren die volgden voor PNG-koffie. In de jaren tachtig begon de productie te verschuiven naar kleinere, meer lokale boeren. Een paar jaar later leidde de koffieboom in het Westen ertoe dat boeren schulden opbouwden die ze niet konden terugbetalen. Koffieroest trof al snel veel voorheen onaangetaste gebieden.

De afgelopen jaren hebben de private en publieke sector van het eiland echter samengewerkt om te komen tot een koffie-industrie die veel duurzamer is. Ze zijn bedoeld om boeren voor te lichten over hoe ze de productiviteit van hun land kunnen verhogen en hoe ze bodemvoeding kunnen beheren. Dit is belangrijk!

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers voor 2021

Korte samenvatting: Papoea-Nieuw-Guinea-koffie

Koffie-industrie

De oostelijke hooglanden zijn waar de meerderheid van de koffie in Papoea-Nieuw-Guinea vandaan komt. Daar is ongeveer 70% van de bevolking ervan afhankelijk voor hun levensonderhoud. Met een geschatte bevolking van 9 miljoen, is een groot deel daarvan (2,5 miljoen) werkzaam in de koffie-industrie. Zoals, dit omvat:

  • 280.000 kleine koffieboeren
  • 660 boeren die 1-30 hectare telen
  • 18 exporteurs
  • 65 plantages
  • 51 processors

Er zijn 12 gebieden in Papoea-Nieuw-Guinea waar koffiebonen worden geproduceerd, maar de meeste bevinden zich in vijf hooglanden. Dit zijn:

  • Oost-Sepik (5%)
  • Morobe (5%)
  • Simbu (6%)
  • Oostelijke Hooglanden (37%)
  • Westelijke Hooglanden (45%)

Papoea-Nieuw-Guinea is ook uniek omdat het een flinke hoeveelheid Arabica-bonen produceert. Milde Arabica-koffie uit het hoogland is goed voor 95% van alle koffieproductie op het eiland, terwijl Robusta de andere 5% voor zijn rekening neemt.

Waar Alle Koffie Gaat

De hoogwaardige Arabica wordt voornamelijk verkocht aan Europese landen zoals Italië, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk om heerlijke, cafeïnehoudende dranken zoals espresso, latte en cappuccino te maken die we allemaal kennen en waar we van houden. Het bedrag dat naar Amerika wordt verkocht, wordt vooral gebruikt voor grote bedrijven zoals Starbucks.

Hoe Het Wordt Verwerkt

De koffietuinen produceren nog steeds de meeste koffiebonen in Papoea-Nieuw-Guinea. Hoewel de koffietuinen klein zijn, produceren producenten en boeren nog steeds meer dan 85 van de totale koffie op het eiland.

De meeste producenten verkopen ofwel hun natte papier (de plakkerige substantie die de koffieboon omgeeft), ofwel hun koffiekersen aan coöperaties of natte molens.

Koffiebonen worden meestal nat verwerkt. Dit is wanneer de koffiebessen worden gesorteerd tussen wat wel en niet bruikbaar is door onderdompeling in water. Onrijpe kersen zullen naar de oppervlakte komen, terwijl de goede, rijpe kersen zullen zinken. Het is zo simpel.

Het unieke van het verwerken van Papoea-Nieuw-Guinea koffiebonen is wat er gebeurt nadat ze zijn gewassen. Nadat de koffiebonen zijn gewassen, wordt het vruchtvlees verwijderd door ze te wassen. De bonen worden vervolgens in houten kisten met het vruchtvlees geplaatst en het fermenteert ongeveer 24-36 uur.

De pulp die bekend staat als slijm is een kleverige, suikerachtige substantie. Dus als de verrukkelijke koffiebonen van Papoea-Nieuw-Guinea lang genoeg in die dozen worden bewaard, beginnen ze een veel zoetere en fruitigere smaak aan te nemen. Dat is een coole manier om die smaak te krijgen!

Over Smaak Gesproken

Net als Indonesische koffie, bevat Papua-koffie veel oliën die al bij medium branding verschijnen. Het heeft een rijke body en een subtiele zoetheid.

Het heeft een complexe smaak die helder en helder is. Klinkt als nippen aan een mooie zomerochtend

Deze bonen kunnen soms smaakproblemen hebben. Aangezien veel van de koffie in kleine hoeveelheden in kleine gebieden wordt geproduceerd, kan de verwerking inconsistent zijn en bestaat het risico dat de bonen behoorlijk vreemde smaken aannemen. Het is het beste om die te vermijden.

De Gloeiend Hete Mogelijkheden Van PNG-koffie

Gelukkig voor jou (en ons! Je hoeft niet ver te zoeken voor Papoea-Nieuw-Guinea-koffie van hoge kwaliteit. Er is veel om uit te kiezen online, met genoeg variëteiten om aan ieders trek te voldoen.

Novo Coffee Korgua PB

Novo Coffee Korgua PB Novo Coffee Korgua PB

Dit kopje is bruin suikerachtig, romig-zoet en heeft hints van gekonfijte walnoot.

We noemden dat Papoea-Nieuw-Guinea veel heerlijke en hoogwaardige koffie produceert. De Novo Coffee Korgua PB Bonen zijn daarop geen uitzondering. Deze rijke joe komt van het Korgua-landgoed in de Nebilyer-vallei en zit boordevol kersen- en citrusaroma’s.

Leuk weetje: dit is een peaberry-koffie. Het betekent dat de bonen dikker en dichter zijn dan gewone koffiebonen. Ze worden door koffieliefhebbers geroemd voor het maken van de beste koffie!

Houd het medium gebraad vast! Nog een goede zak, deze tas is donker gebraden en geeft je de kick die je wilt. Iron City Coffee is opgericht met het doel om de hoogste kwaliteit en de grootste verscheidenheid aan koffiesoorten van over de hele wereld op één plek te brengen. Deze PNG-koffie is in goede handen.

Deze hele bonen zijn perfect om te malen om troostrijke, heerlijke lattes, cappuccino’s en ophaal-espresso’s te maken.

AromaRidges PNG-koffies zijn biologisch gecertificeerd en erg zoet. AromaRidge is er trots op dat ze geen chemicaliën in hun koffie gebruiken. Hun koffie is afgeleid van de originele Jamaica Blue Mountain-boompjes, die in 1927 op het eiland werden geplant.

Vol en vers gebrand voor elke bestelling, een zakje van deze bonen staat garant voor vele lekkere kopjes koffie.

Hun Koffietuinen Verzorgen

Passie, toewijding, tijd en moeite zijn de sleutel tot het succes van de koffie die op het eiland wordt verbouwd. Het eiland zal blijven bloeien door boeren voor te lichten over het maximaliseren van het landbouwpotentieel.

We hopen dat u net zo geïnteresseerd bent in Papoea-Nieuw-Guinea koffie als wij en dat u niet kunt wachten om het zelf te proberen. Er is niets beter dan je favoriete kopje tevoorschijn te halen en het eens te proberen. We probeerden hard te denken aan iets dat dat overtreft, maar ik denk niet dat we dat kunnen.