Wat Is 7-Bone Steak?

Als je hier een regelmatige lezer bent, dan weet je heel goed dat het aantal steaks dat opduikt alleen maar toeneemt.

Een van deze nieuwe snitten is 7-bone steak. Het is niet ongelooflijk gebruikelijk, dus het kan in sommige gebieden moeilijk te vinden zijn, maar er zijn nog steeds enkele goede plaatsen om uit te checken als je deze snit wilt.

Dit bericht behandelt alles wat u moet weten over steak met 7 botten. We beantwoorden ook een veelgestelde vraag: “Wat is 7-bone steak?”

Laten we ernaartoe gaan

Wat Is 7-Bone Steak Precies?

7-bone steak, een stuk rundvlees dat meestal van de entrecote komt, is een minder bekende steak vanwege de recente introductie.

Mensen die het weten zullen je vertellen dat het nog steeds een smakelijke en zachte snee is, en veel mensen zijn dol op deze.

De naam komt van het 7-been (of 7-rib) bot waarvan de biefstuk is gemaakt. Deze loopt langs de ruggengraat en nek van de koe.

Je kunt deze snede zowel zonder been als met bot gebruiken. Het is geweldig om te koken.

Hoewel het niet zo gewoon is als andere steaks, kun je het misschien vinden, afhankelijk van waar je woont en hoeveel lokale slagers het op die dag in voorraad hebben.

Je kunt het tegenwoordig ook online kopen, wat altijd een optie is als je geen plaatselijke slagerij hebt die deze biefstuk voor je verkoopt.

Wat Is De Beste Manier Om 7-Bone Steak Te Bereiden?

Het is het beste om 7-bone steak in twee stappen te koken.

Verwarm de biefstuk ongeveer 4 tot 5 minuten aan elke kant om de sappen in te sluiten.

Laat het koken tot het ongeveer 3/4 gaar is. Zet daarna het vuur uit en laat het 10 minuten afkoelen voordat je het in de oven plaatst.

Door de steak met 7 botten te laten rusten na het aanbraden, behoudt u zijn sappen, wat meestal een essentiële stap is bij het bereiden van een grotere stuk vlees zoals deze.

Door 7-bone steak op deze manier te koken, heb je een sappige steak die lekker mals is maar krokant aan de buitenkant.

Opmerking: De steak met 7 botten moet minstens 3 minuten aan elke kant worden gegrild als je hem op een andere manier kookt.

Dit voorkomt rauwe of onvoldoende verhitte delen aan de binnenkant van de biefstuk.

Door het dichtschroeien wordt de vis niet gaar, dus u hoeft hem niet alleen te laten.

Je kunt het gewoon snijden en ervan genieten zoals het is.

Nu je weet hoe je een steak met 7 botten kookt, wat denk je ervan? Klinkt dit als iets dat je de volgende keer dat je gaat barbecueën met je familie of vrienden misschien wel eens zou willen proberen? Probeer het eens! Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn!

Hoe Wordt 7-Bone Steak Het Best Bereid?

Hoewel het geweldig is om steaks met 7 botten te koken, hoe zit het met de voorbereiding?

We weten allemaal dat steaks een tijdje nodig hebben om te koken, dus het kan zijn dat je uren moet wachten voordat je heerlijke steak op je bord komt.

Gelukkig is 7-bone steak een van de eenvoudigste om te bereiden.

Slechts een paar stappen zijn nodig voordat u kunt gaan zitten en genieten van uw heerlijke steak.

Verwarm de oven voor op 177 C.

Leg de steak op een braadslee en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Kook tot een interne temperatuur van 63 C is bereikt.

Dat is het!

Het is belangrijk om het niet te gaar te maken, zodat je geen schoenleer voor je avondeten hebt.

Hoe Wordt 7-Bone Steak Het Best Geserveerd?

Ik heb maar twee keer een 7-bone steak gehad, beide keren met gegrilde groenten.

Ik vind dat de steak met 7 botten een lichtere maar toch vlezige smaak heeft en als je hem met groenten kookt, komen de natuurlijke smaken van zowel de biefstuk als de groenten naar voren.

Als je wilt, denk ik dat je het met rijst of wat dan ook kunt serveren, maar persoonlijk denk ik dat aardappelen het beste zijn

Waar je je 7-bone steak ook mee serveert – zorg ervoor dat je steakboter gebruikt!

Hierdoor behoudt het vlees veel van zijn vocht, wat resulteert in een veel malsere steak!

Is 7-Bone Steak Duur?

Een steak met 7 botten kost je veel meer, afhankelijk van waar je woont.

Houd er rekening mee dat hoe beter de kwaliteit van het rundvlees, hoe duurder het is. 7-bone steaks zijn waarschijnlijk iets duurder.

7-bone steaks hebben de neiging om rond de € per pond te zijn. Een enkele steak met 7 botten kost je waarschijnlijk tussen – en.

Deze snit is betaalbaar en maakt een heerlijke maaltijd voor uw gezin. Deze snit is de moeite waard om in de gaten te houden en te kopen zolang hij nog beschikbaar is.

Veel supermarkten en slagerijen bieden rundvlees te koop aan wanneer de houdbaarheidsdatum is bereikt. Dit is meestal wanneer u 7-bone steak kunt vinden voor de laagst mogelijke prijs.

Als u graag vlees in bulk koopt, zijn Costco en andere groothandels misschien wel uw beste vriend. Zorg ervoor dat u controleert op kortingen op bulkproducten en sla een voorraad in!

Waar Wordt 7-Bone Steak Vaak Gevonden?

7-bone steak is te vinden in veel landen, maar het is het populairst en de VS. Het wordt door de meeste slagers beschouwd als een premium stuk rundvlees in Australië.

De 7-bone heeft een interessante geschiedenis in het land, waar het oorspronkelijk bekend stond als Mutton Chop Steak omdat de vorm sterk leek op die van een lamskotelet.

Pas later werd de naam veranderd, waarschijnlijk omdat sommige mensen dachten dat het op een bot leek.

Het wordt een 7-bone steak genoemd omdat het bestaat uit zeven botten die samengeperst zijn tot één stuk vlees, waardoor het heel gemakkelijk is om te koken en te snijden!

Wat Is De Voedingswaarde Van 7-Bone Steaks?

Een steak met 7 botten is een hoogwaardig, voedzaam vlees dat rijk is aan eiwitten, weinig koolhydraten, vet en veel kalium.

Het is een gezonde, voedzame maaltijd die kan worden gecombineerd met aardappelen of andere groenten.

Hieronder vindt u de voedingswaarde van één portie (112 g) 7-bone steak:

  • Calorieën = 260
  • Vet = 20g
  • Verzadigd vet = 8g
  • Koolhydraten = 0
  • Eiwit = 19g

Zoals je kunt zien, is de voedingswaarde van de standaard portie van 7-bone steak behoorlijk indrukwekkend.

Er zit wel veel vet in, wat misschien verklaart waarom het zo lekker smaakt.

Dit betekent dat je moet oppassen dat je er niet te veel van eet als je doel is om af te vallen (wat demotiverend kan zijn).

De voedingswaarde van 7-bone steaks kan ook variëren, afhankelijk van hoeveel vet de steak bevat, omdat dit het aantal calorieën in de maaltijd beïnvloedt.

Dit betekent dat als je naar het restaurant gaat en biefstuk met 7 botten bestelt, het meer of minder calorieën kan bevatten dan een portie thuis.

Als dit gebeurt, houd dan uw calorie-inname voor de dag in de gaten, want er kunnen andere voedingsmiddelen zijn die u hebt gegeten en die uw dieetplan zullen veranderen.

Over het algemeen is 7-bone steak een goede keuze voor diegenen die wat spieren willen opbouwen of wat gewicht willen verliezen, op voorwaarde dat het wordt gegeten in overeenstemming met een gezond dieet.

Aanvullende Overwegingen

Houd er rekening mee dat 7-bone steak niet hetzelfde is als 198 gram steak.

De eerste heeft slechts ongeveer 150 calorieën per portie, terwijl de laatste ongelooflijk veel vet bevat en waarschijnlijk door niemand zal worden gegeten met een caloriebeperkt dieet.

Ook, afhankelijk van waar u uw maaltijd eet, kunt u 7-bone steak tegenkomen onder verschillende namen.

Deze steak wordt ook wel een flatbone steak, een short lendenen of een pinbone steak genoemd.

Alle 7-bone steaks zijn gesneden uit hetzelfde stuk rundvlees als andere steaks – de rib-oer.

Het is niet de oorsprong, het is hoe het werd gesneden dat het onderscheidt.

Zoals bij veel steaks, kunnen ze meerdere verschillende namen hebben. Het is belangrijk om de anatomie van rundvlees te begrijpen voordat u gaat eten.

De term 7-bone wordt het meest gebruikt in restaurants. Als je de snee echter thuis laat koken door een vriend of familielid, kunnen ze het een andere naam noemen.

Conclusie

De steak met 7 botten is een prachtige biefstuk en wordt vaak zo gesneden dat het vet gelijkmatig wordt verdeeld.

Dit is de snit die je moet proberen als je een vleesliefhebber bent die je menu wil uitbreiden.

We hopen dat je in dit bericht wat nuttige informatie hebt gevonden over deze heerlijke snit.