Koffiegroeiende Regio's Van Hawaï

Een Gids Voor De 7 Hawaiiaanse Koffieteeltregio’s

Inhoud tonen:

Hawaii is een geweldige plek om te beginnen als je op zoek bent naar het volgende grote ding. Het is niet alleen Kona-koffie. Er zijn veel andere koffieregio’s in Hawaï die opwindende nieuwe koffiesoorten produceren. Deze gids houdt je op de hoogte van de laatste trends.

Koffieregio’s Van Hawaï

Hoewel Kona-koffie de beroemdste Hawaiiaanse koffie-export in de geschiedenis blijft, zijn er enkele nieuwe koffieteeltregio’s ontstaan. Dit komt omdat de landbouwprioriteiten zijn veranderd van suiker naar koffie.

Het Grote Eiland, Ook Bekend Als Het Eiland Hawaï

Laten we beginnen met de meest bekende koffieregio van Hawaï.

Kona

Hoewel Hawaii verantwoordelijk is voor slechts 0,04% van ’s werelds koffievoorraad, wordt Kona-koffie wereldwijd erkend. Een geweldig bewijs van zijn kwaliteit en marketing.

De Kona-regio waarin het wordt verbouwd, verdient zijn naam, die een groot deel van de westelijke helft van het Big Island beslaat. Koffieboerderijen zijn te vinden langs de hellingen van de vulkanen Mauna Loa of Hualalai, op hoogtes van 1.270 tot 3.000 meter. De Kona-koffiegordel is een 30 mijl lange strook land met 900 koffieboerderijen. De hoogte varieert van 1.270 cm tot 3.000 meter.

Zonnige ochtenden, natte of bewolkte middagen en milde nachten kenmerken het klimaat in de regio. Het is een vulkanische bodem die rijk is aan voedingsstoffen, waardoor het ideaal is voor de koffieteelt.

Kau

Kau was ooit een prominente suikerproducerende regio, maar wendde zich tot koffie toen de suikermarkt instortte. Het is gelegen op de zuidelijke hellingen Mauna Loa’s Mauna Loa naar het zuidoosten. De meeste koffieplantages zijn klein, minder dan 5 hectare groot en liggen tussen de 1.000 en 2.1.270 cm.

Net als Kona wordt koffie van topkwaliteit geproduceerd door de zon, warme nachten en vulkanische bodems die rijk zijn aan mineralen.

Hamakua

Hamakua, een kleine koffieregio aan de noordoostkust van de Grote Eilanden, heeft ongeveer 150 hectare voor koffieteelt. Het is vergelijkbaar met Kau en is onlangs overgeschakeld van suiker- naar koffieproductie.

Veel van deze boerderijen zijn in familiebezit en worden geëxploiteerd. Ze plukken de bonen met de hand.

Ze bevinden zich op de noordelijke hellingen Mauna Loa’s Mauna Loa op 889 en 2.000 meter. De boerderijen zijn gezegend met de beste grond van het hele eiland.

Puna

Puna is de nieuwste opkomende koffieregio van Hawaï, de Big Islands, met veel onbenut potentieel. Er is 125 hectare in cultuur. Ze liggen allemaal tussen 1.000 en 2.500 voet.

Puna is de natste regio van het eiland, met een relatief koud en bewolkt klimaat. De meeste koffie wordt hier in lava verbouwd, wat het een karakteristieke zuurgraad, aroma en body geeft.

Maui

Maui, met zijn 600 hectare grote koffieoogst, produceert een veel diverser gewas. De reden hierachter is dat dit koffieteeltgebied van Hawaï bergachtig terrein en een scala aan microklimaten heeft. Boeren zijn hier meer experimenteel als het gaat om bonenvariëteiten en verwerkingstechnieken, waardoor de lokale koffie-industrie groeit.

De Maui Mokka is de bekendste variëteit van Maui. Deze erfstukgewas kreeg in 2012 wereldwijde erkenning toen Starbucks het, meer dan duizenden andere koffiesoorten, in hun Special Reserve-koffielijn presenteerde.

Kauai

Kauai was de thuisbasis van Hawaii’s eerste commerciële koffieplantage, lang voordat Kona de schijnwerpers stal, en is nog steeds de thuisbasis van de grootste koffieboerderij. Het is met name de enige koffieregio van Hawaï die nog steeds ongeschonden is door de koffieboorder.

Deze koffieregio van Hawaï profiteert van een stabiel klimaat het hele jaar door, met veel zon en milde nachten. Het grootste deel van de koffie van Hawaï wordt verbouwd op de lagere hellingen van Mount Waialeale, waar veel regen valt. De afvoer voert de voedingsstoffen van de berggrond naar de boerderijen, waardoor de koffiebomen eronder worden bemest.

Moloka

De koffieproductie van Molokais bestaat uit een enkele grote plantage waar de rode variëteit catuai arabica wordt verbouwd. Het beslaat 150 hectare in de regio Kualapuu van het eiland, dat net als de rest van Hawaï vruchtbare vulkanische grond en een stabiel klimaat biedt.

Het Komt Neer Op

De wereld heeft meer Hawaiiaanse koffieproducenten dan Kona-bonen. Bekijk enkele van de minder bekende koffieregio’s van Hawaï en misschien ontdek je het volgende grote ding.

Veelgestelde Vragen

Hoe Wordt Kona-koffie Beoordeeld?

Kona-koffies ondergaan een sortering voordat ze worden geëxporteerd. Hoe ze worden beoordeeld, hangt af van de vorm, grootte, kleur, vochtgehalte en defecten.

Welk Klimaat Is Het Beste Voor De Koffieteelt?

Warm, maar niet te warm, is het beste klimaat om koffie te verbouwen. Het heeft ook vruchtbare gronden die vrij zijn van plagen en ziekten.

Waarom Wordt Hawaiiaanse Koffie Op Lage Hoogte Verbouwd?

Hawaiiaanse koffie wordt op lage hoogte verbouwd omdat Hawaii zo ver ten noorden van de evenaar ligt. Hogere hoogten kunnen te koud zijn.