Wat Is Onder Blade Steak?

Onder het mes steak is een stuk biefstuk dat wordt genomen uit het gedeelte onder het mes van een koe.

Ik denk aan steak onder het mes als steak van topkwaliteit. Dit doet me denken aan London Broil, die me misschien ook doet denken aan zijsteak.

Het is verwarrend voor mij hoeveel steaks er beschikbaar zijn, en zo veel van hen hebben meerdere namen.

Wat zit er onder de mes steak? Is het lekker? Hoe duur is het?

Maak je geen zorgen, we hebben je gedekt. Dit bericht gaat in op bijna alles wat je moet weten over under blade steak.

Laten we ernaartoe gaan

Wat Is Under Blade Steak?

Onder het mes steak is een snee die wordt genomen uit het gedeelte onder het mes van een koe.

Het bevindt zich onder de ribben van de dieren, vergelijkbaar met zijsteak en biefstuk van het bovenblad.

Het is een stuk biefstuk waar veel mensen niet aan denken als ze in de supermarkt zijn, maar het is een goede koop als je weet wat je doet.

Vanwege de locatie en spieropbouw kan steak onder het mes een taai stuk vlees zijn. Je moet het langzaam koken, met behulp van droge of vochtige kookmethodes.

Dit is een onderdeel van de chuck rolls en staat vaak bekend als flat iron steaks of shoulder petite tenders.

Het is ook bekend als steak van het bovenste blad. In tegenstelling tot andere snijwonden, omvat het echter niet de spinalis-spier.

Het bevat echter nog steeds myocommata, samen met de trapezius- en multifidus dorsi-spieren.

Wat betekent dit allemaal? Dit betekent dat steak onder het mes een zeer betaalbaar stuk vlees kan zijn. Het is een geweldige keuze voor goedkope steaks voor het hele gezin.

Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom je deze steak zou moeten proberen.

Met een beetje geduld en tedere liefde kun je een heerlijke maaltijd maken.

Hoe Wordt Under Blade Steak Het Beste Gekookt?

Het is het beste om steak onder het mes te koken met een methode waarbij de pezen of ligamenten van enig onderdeel niet hoeven te worden doorgesneden.

Dit komt omdat steak onder het mes er vol mee zit en je wilt niet dat dit extra harde vlees je maaltijd verpest.

Het is de beste manier om dit te doen in een crockpot op hoog vuur.

Verwarm de pan tot ongeveer 200 graden Celsius, en leg de biefstuk erin met een kopje water.

Kook het ongeveer 45 minuten tot een uur en controleer het regelmatig.

Je zou het vlees dan op een bord moeten kunnen leggen en het gemakkelijk uit elkaar kunnen halen, net zoals bij pulled pork.

Het moet zacht genoeg zijn om zelfs wat barbecuesaus of ketchup toe te voegen en er een makkelijk broodje van te maken!

De beste eigenschap van een crockpot is dat al het water tijdens het koken wordt vastgehouden. Hierdoor droogt het vlees niet uit en blijft het vochtig.

Het is mogelijk om de container af te dekken met een deksel om zoveel mogelijk water buiten te houden. Dit is echter niet nodig als je het meteen gaat serveren.

Een andere manier is om wat olie in een koekenpan te verhitten en de biefstuk aan beide kanten bruin te bakken.

De steak onder het mes mag niet te lang worden gekookt, anders wordt hij erg taai en taai.

Nadat je de biefstuk hebt gebakken, wil je hem afmaken. Dit kan door de steak in een crockpot te plaatsen en vervolgens in een oven van 300° of op de barbecue.

Houd er rekening mee dat deze steak erg vetarm is, dus je moet hem niet te fel aan beide kanten bakken!

Afhankelijk van hoe gaar je wilt dat je steak onder het mes gaar is, bepaalt hoe lang je hem moet bakken. Over het algemeen moet elke kant minstens 20 minuten worden gebakken.

Hoe Wordt Under Blade Steak Het Best Bereid?

Biefstuk onder het mes bereiden is eenvoudig, breng het vlees op smaak met zout en peper, wrijf het goed in. Hoewel je desgewenst andere kruiden kunt toevoegen, is dit niet nodig.

Kruid de biefstuk om zijn heerlijke smaak naar voren te brengen.

Je moet jezelf voldoende tijd gunnen om alle ingrediënten te verzamelen en de steak onder het mes goed te bereiden.

Als het vlees een tijdje heeft ingevroren, is het een goed idee. Zo heb je ruim de tijd om het vlees te bereiden en de juiste kookinstructies te volgen.

Wat Is De Beste Manier Om Under Blade Steak Te Serveren?

Mijn persoonlijke favoriet als het gaat om het serveren van deze steak is om te serveren met gegrilde groenten en aardappelen.

Zo geniet je niet alleen van een lekker stukje smaak van je steak, maar geniet je ook van een aantal goed bereide groenten die tot in de perfectie zijn gegrild.

Gebakken aardappelen complimenteren deze goed gekruide steak onder het mes ook heel mooi!

Je kunt het ook serveren met elk bijgerecht dat je lekker vindt.

Als je net dat beetje extra wilt doen voor je biefstuk, overweeg dan om te serveren met een romige mierikswortelsaus, of misschien zelfs blauwe kaasboter.

Is Under Blade Steak Duur?

Under blade steak is niet duur en het is een snit waarvan je kunt genieten, zelfs als je een beperkt budget hebt.

Wat de kwaliteit betreft, kunt u dit zelf bepalen door simpelweg op pad te gaan en te proberen de beste steak onder het mes te vinden die u zich kunt veroorloven.

Ongeacht de prijs die u koopt, zorg ervoor dat het vlees goed gemarmerd is en gemakkelijk met een mes te snijden is.

De gemiddelde prijs van biefstuk onder het mes in de VS is ongeveer, maar deze kan van locatie tot locatie variëren, zo goedkoop zijn of zo hoog zijn als voor deze specifieke snit van rundvlees.

Waar Wordt Under Blade Steak Vaak Gevonden?

Het kan moeilijk zijn om sub-blade steak in de supermarkt te vinden, omdat het niet het meest populaire stuk vlees is.

Dit komt door het feit dat het meestal wordt gebruikt in de Aziatische keuken, in plaats van in Amerikaanse of Europese gerechten.

Het wordt ook gevonden in andere landen, maar het wordt niet vaak gezien in de Verenigde Staten.

Veelvoorkomende plekken die je onder messteak vindt, zijn in Aziatische restaurants, omdat het in sommige delen van de wereld als een delicatesse wordt beschouwd.

Wat Is De Voedingswaarde Van Under Blade Steak?

Under blade steak is hoger in vet dan andere soorten rundvlees als het gaat om voedingswaarde.

Het bevat bijvoorbeeld 2 gram verzadigd vet, maar dit is niets vergeleken met de 8 gram in rib eye steak.

Het heeft ook over het algemeen minder cholesterol, dankzij het lagere gehalte aan zowel verzadigde als transvetten.

Het is niet de meest voedzame die er is, maar het is ook niet de slechtste.

Zie hieronder de voedingswaarde van een portie (100g) Under Blade Steak:

  • Calorieën =275
  • Vet = 18g
  • Verzadigd vet = 7g
  • Koolhydraten = 0.0g
  • Suikers = 0g
  • Eiwit = 28g

Zoals je kunt zien, is de voedingsverdeling van deze snit behoorlijk indrukwekkend.

Het is iets meer calorieën en vetrijk dan andere delen, maar het heeft veel eiwitten, waardoor het ideaal is om op te bouwen.

Aanvullende Overwegingen

Houd er rekening mee dat er veel namen zijn voor steaks onder het mes: steak met het bovenste blad (of stoofvlees), zonder been, bovenschouder, petite malse steak en onderste ronde steak.

Het kan in veel gerechten en soorten voedsel worden gebruikt, vanwege de meerdere namen.

Under-blade steak kan worden gebruikt als vleespastei en stoofpot, maar ook in smorenmengsels en ingeblikt vlees.

Deze snede wordt soms ook gebruikt in roerbakgerechten.

In veel gevallen is steak onder het mes eigenlijk een goedkoper alternatief voor andere dure stukken vlees zoals filet mignon.

Deze snit is een goede keuze als u geld wilt besparen maar toch rundvlees van hoge kwaliteit wilt krijgen.

Conclusie

Als geheel is ondermes steak een heerlijk en veelzijdig stuk vlees dat voor veel verschillende gerechten gebruikt kan worden.

Het is ook aanzienlijk minder duur dan andere bezuinigingen.

Deze steak is gemaakt van het ondermes van de koe. Het heeft veel namen vanwege zijn veelzijdigheid.

Als je op zoek bent naar iets nieuws om te proberen met rundvlees, probeer dan eens een biefstuk onder het mes!